5 intrebari stupide din interviurile e-jobs/bestjobs

Posted by

In ultima vreme am cam bantuit siteurile de joburi. Prietenii stiu de ce.

Si m-am izbit uneori de intrebari la care nu am stiut de-a dreptul ce sa raspund.

Intrebarea nr.1

1.Ce va doriti sa obtineti cu banii pe care o sa ii castigati in urmatorul an? 2. Dar in urmatorii 3 ani?

Ce ar trebui sa zic? Ca vreau o casa cu piscina? Aveti atatia bani sa-mi dati incat sa-mi iau macar terenul? Sau ar trebui sa zic ca ma duc la curve cu banii aia? Sau mai bine sa raspund la intrebare cu o alta intrebare? Mai ramane dupa naveta/mancare/intretinere/haine bani sa mai imi si doresc ceva?

Intrebarea nr.2

– Cum te vezi peste 5 ani?

Pe asta o stiti, v-ati lovit mereu de ea si mereu cei care vor sa se dea interesanti o vor pune iar si iar ani la randul. La un moment dat, m-am dus la HR sa intreb care e raspunsul corect la intrebarea asta si mi s-a explicat ca nu exista un raspuns corect si ca in general firmele serioase nu ar trebuii sa puna interbareea asta. Revenind la intrebare sunt curios ce fete ar face daca le-as spune ca peste 5 ani ma vad mort si ingropat, daca le-as spune ca in general motociclistii nu traiesc mult, mai ales aia care ruleaza cu 200km/ora. Sau, avand in vedere statisticile care arata ca un angajat in general pleaca dupa 3 ani dintr-o companie, ar trebui sa le raspund ca peste 5 ani ma vad in alta companie? Sau or sa zica ca sunt nebun daca peste 5 ani ma vad pe un iaht cu 1 milion de euro in conturi? Ei unde se vad peste 5 ani, la aceeasi masa, cu alt nebun la interviu?

Intrebarea nr.3

– De ce ai aplicat la acest job?

De foame? Imi era foame, nu aveam bani si am aplicat? Motivele pot fi multe; atunci cand ma evaluati si eu va evaluez pe voi, poate am venit la interviu doar ca sa aflu cam care mai este valoarea mea pe piata, poate e o companie mare la care vreau sa lucrez, sau poate mi s-a parut fun modul in care ati prezentat oferta si am zis sa vin sa va cunosc. Poate nu am ce face acasa si am venit sa va vad. Sa vedem ce alte raspunsuri pe masura intrebarii va mai pot da?

Intrebarea nr.4

– De ce ar trebui sa te angajam ?

Asta chiar mi-a fost pusa de curand cu o oarecare variatie. Pai de ce ar trebui sa ma angajati? Pentru ca sunt unic, nu mai e altul ca mine, sunt cel mai bun, sunt cel mai tare, stiu o groaza de limbaje de programare si de chestii care oricum nu va sunt utile voua la proiectul pentru care ma angajati, dar ce conteaza cand sunt atat de destept in alte domenii in afara de cel pentru care ar trebui sa ma angajati. Ar trebui sa ma angajati daca va demonstrez ca sunt in stare sa imi fac treaba pentru care ma angajati si daca nu gasiti altul in loc mai bun sau mai ieftin decat mine.

Intrebarea nr.5

– Lucrezi bine sub presiune?

Asta imi aduce aminte de sefii de la Compexin unde toate proiectele trebuiau terminate „ieri”. Nu exista un plan cu milestone-uri si deadline-uri pentru fiecare parte a proiectului? Nu existau decat treburi care trebuie facute „ieri”. Poate ca lucrez bine sub presiune dar intrebarea mea este daca vreau sa lucrez astfel.

Si da, stiu si raspunsurile „oarecum corecte” la intrebarile de mai sus, dar deja daca imi puneti astfel de intrebari stupide, mai vad si o condica de semnat la intrarea in companie, o sa ma intreb daca am aplicat unde trebuie si daca mai conteaza oferta salariala care oricum va fi la fel ca si intrebarile.

3 comments

  1. Mda… niste intrebari peste care am dat si eu … te blocheaza cand vezi asa intrebari … ce vrei sa faci cu banii castigati intr-un an ? ce vreau … :)) ce intrebare inteligenta , ce se asteapta sa raspundem ? ca sunt colectionar de timbre si o sa imi maresc colectia ? :)))

Comments are closed.