5 sfaturi de top pentru SEO (Search Engine Optimization)

Posted by

De multe ori ati auzit despre metode de optimizare a siteurilor web.Optimizarea siteului permite motoarelor de cautare sa stie ce informatii importante ai pe pagina si te face sa apari pe poziti cant mai in fata in cererile de cautare.

Am reunit pe scurt cele mai bune 5 sfaturi pentur optimizarea unui site.

1. Pune cuvintele cheie in titlu. Cauta sa ai cuvintele relevante ale siteului in titlu. Acest lucru ii va da motorului de cautare o imagine mai clara despre ce se gaseste acolo, si de asemenea permite celor care cauta sa determine mai repede cat de relevant pentur ei este pagina ta.

2. Foloseste headins (tagurile H1-H6) pentru a da pagini tale o structura si a face motoarele de cautare sa gaseasca informatia relevanta cat mai rapid. Incearca sa plasezi cuvinte importante in headings,

3. Foloseste atributul alt=”” in imagini. Ca o imagine sa fie inteleasa de motoarele de cautare, va trebui sa ii dau o alternativa text cu descrierea imagini. Poti face aceasta folosind atributul HTML al tag-ului image. Ca de exemplu:

<img src=”peste.jpg” alt=”Un peste scalar din muzeul de istorie” />

4. Foloseste META tagurile. Este bine sa folosim META tagurile in pagina pentru a descrie ce contine documentul, dar si pentru a furniza cuvinte relevante si a defini limbajul.

5. Foloseste un sitemap. Construieste sitemap-ul site-ului tau. De asemenea se recomanda sa adaugi sitemap-ul la serviciul Google Sitemap si la Yahoo de asemenea.