Atunci cand prietenia ajunge la alt nivel

Posted by

christian-the-lion Intotdeauna m-au fascinat povestile despre prietenia dintre oameni si animale. Iar cand aceste povesti devin povesti adevarate, totul devine si mai fascinant.

Pentru ca inca din copilarie am fost invatati, oarecum subconstient, ca aceste animale salbatice sunt periculoase si ca de obicei ucid oamenii. Si cu toate acestea, am vazut nenumarate cazuri in care omul convietuieste in perfecta armonie cu animalele salbatice si intre ei se leaga o prietenie greu de inteles de multi dintre noi.

Am ales sa va prezint astazi cateva cazuri celebre, care pe mine m-au impresionat foarte mult si care au in spatele lor o frumoasa poveste de dragoste.

Primul astfel de film care m-a impresionat foarte mult este cel legat de leul Christian, cumparat dintr-un magazin in 1969 de catre doi tineri australieni, John Rendall si Ace Bourke care au avut grija de el si l-au tinut vreme de un an. Ajuns la aproape 80 de kg, stapanii lui au decis sa ii redea libertatea si l-au dus in Kenya, in rezervatia Kora, unde leul s-a integrat rapid alaturi de alte doua feline din aceeasi rasa, Boy si Katania.

Revenind cativa ani mai tarziu, cei doi tineri se intrebau daca leul ii va recunoaste si daca va avea un comportament la fel de prietenos, precum comportamentul din vremea pe cand era pui.

Ceea ce a urmat, va las sa vedeti in film, pentru ca este un moment cu adevarat emotionant:

O alta poveste fascinanta este cea a lui Brutus, un urs grizzly de 360 de kg. Acesta a fost adoptat de naturalistul Casey Anderson si i-a stat aproape in cele mai importante momente ale vietii. Chiar si atunci cand s-a casatorit cu actrita Missy Pyle, masivul urs i-a fost cavaler de onoare. Intreaga poveste o puteti vedea mai jos, intr-un documentar realizat de National Geographic:

Iar la final, daca nimic din cele de mai sus nu v-a impresionat, am sa va prezint prietenia dintre un om si un crocodil, Pocho. S-a intamplat undeva in jungla din Costa Rica, unde un pescar pe nume Chito a descoperit un crocodil care fusese impuscat in ochi de un vanator si lasat sa moara. Chito l-a luat acasa, unde l-a ingrijit timp de cateva luni. Apoi cand l-a dus inapoi in junga, la lacul unde il gasise,  acesta l-a urmat pe celebrul nostru pescar inapoi acasa. Astfel a descoperit ca atunci cand il striga, acesta il urma. Prietenia care s-a legat intre cei doi a durat vreme de multi ani, pana in 2011, cand Pocho s-a stins din viata.

Si nu sunt singurele povesti pe care le spun. Toate acestea ne dau de gandit si ne arata ca viata inseamna mult mai mult decat nimicurile noastre zilnice. Viata este magnifica si fericiti cei ce se pot bucura in fiecare moment de ea! Iar oamenii de mai sus sunt sigur ca s-au bucurat din plin de momente unice pentru ei.

One comment

Comments are closed.