Avem nevoie de comunicare?

Posted by

Asta e intrebarea pe care mi-am pus-o cand zilele astea cineva m-a intrebat la ce naiba mai e buna si stinta asta a comunicarii. Desi pe loc i-am explicat cat de important e pentru o firma sa stie sa comunice si alte bazaconii de social media, raspunsul mi-a venit abia in seara asta cand scriam un mail.

Era un raspuns la un alt mail si desi de obicei pun ceva de genu „Toate cele bune, Haotik” de data asta mi-am amintit finalul emailului la care raspundeam: „O seara buna, xxxx” si mi-am dat seama ca foarte frumos ar fi din partea mea ar fi sa folosesc aceasi urare de final. Ai zice ca nu e asa important asta, dar pana si acest mic detaliu intra la stiintele comunicarii.

Acest detaliu plus probabil altele, lafel de mici, legate de o chestie relativ simpla, scrierea uneui e-mail, sunt sigur ca mi-a adus ceva advertoriale in plus vandute pe site.

Da stiu, tu nu faci bani din blog , asa ca scri mailurile cum iti vine tie, deci nu ai nevoie de comunicare sau de stintele comunicarii. Gresit, aceleasi lucruri care le applic atunci cand scriu un e-mail pentru a vinde un advertoriale folosesc dar si atunci cand raspund cuiva care imi trimite un reminder a intalnirii pentru interviul la care am aplicat. Stiu nu e mare diferenta, dar tocmai aceasta mica diferenta poate sa insemne plusul pe care il ai fata de alt candidat.

Deci stintele comunicarii sunt importante pentru orcine, indiferent daca are sau nu treaba cu bloggingul, cu un job sau cu altceva. Da, daca sapi la santuri nu ai nevoie de nici un fel de stinte ale comunicarii, dar daca faci asta probabil ca nu o sa ajungi vreodata sa citesti articolul acesta,  pentru restul, cei care cititi, zic eu ca arta si stiinta de a comunica cu cei din jur este foarte importanta.

One comment

  1. chiar si cand sapi la santuri ai nevoie de comunicare. poate face diferenta intre a avea un market share din petu’de 2l de bere si a avea parte de caft. 🙂

Comments are closed.