Blogul meu e casa mea

Posted by

blog_3000_articole S-a tot discutat despre stergerea comentarilor, despre reguli de bun simt pe bloguri, despre ce consideram spam si ce nu in comentarii si despre multe alte probleme de genul asta. Eu am decis sa fac o paralela intre casa mea si blogul meu, o paralela in care sa explic cat se poate de clar si pentru oricine lucruri legate de articole, de comentarii, de orice tine de blogul meu si de comunitatea din jurul ei.

Asadar blogul meu si casa mea au foarte multe lucruri in comun si voi incerca sa le enumar mai jos:

1. Domeniu: Am platit pentru casa mea si am un act de proprietate asupra ei.

Da, am dat banii, am cumparat-o, e a mea si ma mandresc cu ea. Lafel si domeniul, l-am cumparat, am o factura care atesta ca sunt proprietarul lui.

2. Legea: Raspund pentru ce se intampla la mine in casa

Daca maine vi pe la mine, si vine si bunica si te sui pe ea si o violezi, o sa am si eu de dat multe declaratii la politie pentru ca toate acestea s-au intamplat la mine in casa. La fel si pe blog, raspund in fata legilor prin continutul pe care il am. Deci daca tu lasi un comentariu rasist sau care instiga la ura, etc eu raspund pentru mesajul respectiv in primul rand si apoi tu.

3. Hosting: Platesc intretinerea la casa mea, impozite si toate cele.

Pentru cei care imi fac curatenie pe scara, imi furnizeaza apa calda sau alte servicii trebuie sa platesc, Lafel si pentru cei care au grija de serverele pe care sta blogul meu platesc.

4. Cititorii: Poti venii in vizita la mine.

Poti venii oricand in vizita la mine, dar pot alege sa nu te primesc in anumite camere, la fel cum pot alege sa am articole cu parola. E alegerea mea si trebuie sa respecti asta atunci cand vi la mine in casa.

5. Comentatorii: Cadoul tau pentru casa ta nu e intodeauna cadoul meu preferat.

Poti venii la mine in vizita, si poti sa vi si cu un mic cadou pentru mine. Aceasta poate fi un minunat ghiveci cu flori, frumos mirositoare si viu colorate. Dar eu poate sunt alergic la parfumul florilor sau pur si simplu nu-mi plac florile. Asa ca dupa ce mi-ai lasat cadoul pot alege foarte frumos sa-l arunc pe geam. Si in cazul comentarilor pot alege sa le sterg daca nu-mi plac. Fara sa fiu nevoit sa dau vreo explicatie.

6. Hateri: Nu te caci in casa omului.

Daca ai de gand sa te caci la mine in casa, datoria mea e in primul rand sa curat mizeria pe care ai facut-o. Apoi sa incerc sa nu te mai primesc a doua oara. Cred ca e destul de clara paralela cu haterii, am dreptul sa sterg oricum orice comentariu, cu atat mai putin deca e o critica, oricat de constructiva si de reala ar fi. Poti sa te caci linistit oriunde vrei tu, dar la mine in casa am decis sa fac curat si sa sterg in urma ta.

7. Troli: Putem barfii impreuna prietenii nostri comuni.

Putem sa stam la barfa despre prietenii nostri si sa ii ponegrim cat putem. Dar stai. Mie nu-mi place sa imi barfesc prietenii. Asa ca du-te si barfeste in alta parte. La mine pe blog nu e indicat sa o faci pentru ca daca imi

8. Prietenii: Dar ala de ce face ce vrea la tine in casa?

Ala e prietenul meu, daca el are chef sa verse sticla cu votca pe covor in dormitor si eu il las e problema mea, nu a ta, nu trebuie sa faci si tu la fel ca poate vei fi dat afara din casa imediat. Cu alte cuvinte prietenii isi pot permine anumite glume cu mine, dar tu esti sigur ca esti prietenul meu? Pe blog, nu are rost sa ma intrebi de ce pe ala il las sa comenteze mai stiu eu ce bazaconie si pe tine nu.

9. Agentiile: Vai ce gasca de prietenii misto ai.

In casa mea vreau sa ma simt bine, ca doar e casa mea. Asta inseamna ca ma vreau inconjurat de prieteni care ma fac sa ma simt bine, voi aia de aveti mereu ceva de comentat o sa le ziceti pupincuristi, eu le spun prieteni. Daca vine cineva la mine in vizita, vreau sa vada ce prieteni misto am, nu rahatul lasat in mijlocul casei de un „hater”. Pe blog, uni vor spune ca nu suport criticile, dar daca ai ceva de criticat poti sa o faci si pe e-mail, exista un buton „contact” sus si ma poti contacta foarte usor. Dar eu vreau o casa superba plina de prieteni faini.

10. Ocazionalii: Ia si tu un catalog Ikeea

Si daca catalogul Ikeea ma bucur cand il primesc la usa, alte 100 de reviste cu reclame la detergenti si altele nu ma bucura asa de mult. Dar le primesc pentru ca mi-am dat datele atunci cand mi-am facut card la metro, selgross, real si altele. La fel si pe blog e in trecere lasa o injuratura si pleaca, nu ii intereseaza sau nu observa ca le-am sters, daca isi aduce aminte si altadata si trece mai lasa un comentariu. Uneori nici nu ii inteleg de ce simt nevoia sa comenteze, nu lasa o adresa ca sa zici ca fac spam, nu spun absolut nimic, si totusi comenteaza. Uneori le sterg alteori le las.

Dupa toata paralela de mai sus eu cred ca ati inteles ca pe blogul meu am dreptul sa fac absolut ce vreau, iar articolul asta e modul prin care va anunt modificarile „editoriale” pe care le aplic de la 1 septembrie. Probabil unii au observat ca le-am sters comentariile fara nici un fel de discutie. Unora le-am dat un e-mail de multumire, dar comentariile tot au disparut. Daca va place la mine in casa si vreti sa veniti cat mai des pe aici, nu aveti decat sa va conformati regurilor.

One comment

Comments are closed.