Browserul Chrome blocat in Full Screen Mode

Posted by

Am patit astazi o problema destul de bizara legata de browserul meu preferat. De cand cu Chrome OS, am preferat sa am o sincronizare si pe celalalte computere, asa ca am renuntat la Firefox. Ei bine, azi pe unul din calculatoare m-am trezit ca pornea doar in full screen si nu reuseam de nici o culoare sa il trec inapoi in modul in care vad taburile. Puteam deschide noi taburi, puteam sa ma mut prin ele cu ALR+1,2,3 dar nici gand sa functioneze tasta F11 sau butonul de sus de exit din modul full screen.

Primul lucru pe care am incercat sa-l fac vazand ca nu vrea deloc sa mearga, a fost sa dezinstalez din Synaptic si sa il instalez din nou. Solutie care nu a avut nici un efect, ca el tot pe a lui o tinea. Am incercat si faza cu restart computer, dar aia merge la Windows, la Ubuntu nu pare sa aiba nici un efect.

Apoi am cautat fisierele de setari din contul meu si chiar daca initial erau mai greu de gasit pana la urma am dat de ele in

/home/haotik/.config/chromium

Am sters directorul respectiv si in sfarsit a pornit browserul, ca pentru prima oara, m-a intrebat o groaza de setari, ca de ex. ce fel de motor de cautare vreau sa am default. L-am sincronizat si totul era inapoi rezolvat.

Am gasit dupa o solutie si mai eleganta pe net si care nu implica stergerea acestui director, ci doar modificarea unui singur fisier

/home/haotik/.config/chromium/Default/Preferences

Si inlocuirea partii de inceput a lui cu setarile de mai jos:

{
„bookmark_bar”: {
„show_on_all_tabs”: true
},
„browser”: {
„clear_lso_data_enabled”: true,
„window_placement”: {
„bottom”: 979,
„left”: 0,
„maximized”: true,
„right”: 1050,
„top”: 0,
„work_area_bottom”: 999,
„work_area_left”: 0,
„work_area_right”: 1280,
„work_area_top”: 0
}
},