In Cairo a nins pentru prima oara in 100 de ani

Posted by

mashable Am vazut stirea si cateva poze pe Mashable azi dimineata. Pe scurt, oamenii se bucura de zapada, au construit chiar si niste oameni de zapada, asa cum s-au priceput ei mai bine si, din cate am vazut in articol, au umplut retelele de socializare cu poze cu zapada. Dar nu despre asta vreau sa va vorbesc in acest articol.

Mie, cat si altora, ne-au povestit bunicii despre iernile grele, cand zapada era inalta de 2-3 metri, cand se faceau tuneluri prin zapada ca sa ajungi pana la poarta si de multe altele, ba chiar la un moment dat ma uitam pe un site cu poze din Bucuresti, de prin anii 60-70 cu o ninsoare de genul acesta.

Si ma intorc acum inapoi la stire si ma gandesc ca acestor oameni nu le-a povestit nimeni niciodata despre zapada, ca nu le-a aratat nimeni niciodata o poza cu Piramidele, Sfinxul sau orice alta constructie familiara lor, acoperita de zapada. Pentru ca in 100 de ani nu a nins prin acele locuri.

Stau si ma gandesc cum au reactionat cand au vazut la meteo ca anunta ninsoare. Cred ca s-au intrebat daca e cumva 1 aprilie. Stau si ma gandesc cum au reactionat cand au vazut prima oara ca ninge. In principiu, au vazut pe la TV, prin filme si documentare ce inseamna ninsoare, dar cred ca e interesant sa vezi pentru prima oara in viata asa ceva la tine acasa. Probabil o reactie asemanatoare as avea si eu daca as vedea girafe trecand pe strada.

5 comments

  1. Este ca atunci cand primesti primul banut de la un loc de munca, sau este ca atunci cand realizezi ca n-ai nici un rost in viata. Interesant, eu ma gandesc ca la noi in tara, trebuie sa fie vara pentru cativa ani, daca acolo tot a nins.

Comments are closed.