Care este limita ajutorului oferit celorlalti?

Posted by

Imi place sa ajut oamenii. Ajutorul oferit celorlalti imi aduce satisfactie, ma incarca cu energie si stiu ca uneori, pe o alta cale, universul are grija sa-mi intoarca favorurile. Cu toate acestea, in ultima vreme m-am aglomerat foarte mult din cauza aceasta si am ajuns la o dilema, gandindu-ma daca este o limita care ar trebui setata pentru ajutorul oferit altora. Pe de o parte simt ca m-am aglomerat foarte tare si sunt tentat sa refuz noi proiecte, dar pe cealalta parte stiu ca ajutorul acordat la si mai multi oameni ma incarca si mai mult cu energie si imi aduce si mai multa satisfactie si multumire de sine.

Chiar azi discutam cu cineva care avea nevoie de un site pentru o cauza sociala; si, desi pe de o parte ii spuneam ca sunt foarte aglomerat, eram tentat sa ii spun ca as incerca sa caut ceva timp disponibil astfel incat sa ii fac gratuit site-ul, mai ales fiind vorba de un proiect social.

Pe de alta parte, ma gandesc si la faptul ca daca vreau ca firma sa functioneze, trebuie sa inregistreze si venituri si ca oricare ar fi beneficiile personale si oricat de bine m-as simti ajutand pe ceilalti, prioritatea mea trebuie sa fie totusi firma si inregistrarea de venituri in companie.

Nu ma vait, luna asta chiar mi-a mers bine, incredibil de bine; daca ar merge asa in fiecare luna, as putea spune ca sunt extraordinar de multumit din punct de vedere finaciar, pe de alta parte am ajuns sa termin programul dupa 12 noaptea si incepe sa se acumuleze oboseala. Desi nu stiu de ce ma vait, ca stiam inca de la inceput in ce m-am bagat si ce ma asteapta.

Cred cu tarie ca intr-un fel trebuie gasita o balanta, desi momentan ma incapatanez sa vreau sa fac mai mult, atat pentru firma, cat si pentru altii. Probabil cand voi avea o solutie la aceasta problema cu care ma confrunt, ii voi dedica un articol pe blog; pana atunci, vreau sa va cer voua ajutorul si sa-mi dati sfaturi despre cum ati proceda voi in locul meu.

Comments are closed.