Cat de des ar trebui sa scriem pe blog?

Posted by

Eu recomand 1 pe zi cu mentiunea ca daca mai sari cate o zi doua,  nu e problema. Daca ma uit la ceva bloggeri mai insistenti din blogosfera vad 4-5 articole pe zi. La alti a-listeri mai preocupati si de alte afaceri vad 2-3 pe luna, dar ei sunt deja acolo sus, isi pot permite sa scrie chiar si numai advertoriale.

Despre raportul calitate/volum am mai vorbit, am spus clar ca atunci cand am luat decizia pe 1 ianuarie sa am un post pe zi, m-am uitat la numarul de articole scrise lunar in ultimele 6 luni si am vazut ca pot, ca sunt peste 30 de articole pe luna. De asemenea, acum vreo doi ani am constatat pe pielea mea ca multe articole scrise fortat, de dragul de a fi, duc la o scadere a traficului si o parerea negativa din partea cititorilor.

De exemplu in momentul asta am deja 3 articole scrise pentru perioada cand voi fi la schi in Franta, articole mai spre directia „umoristice” sau care nu contin discutii, polemici sau informatii de actualitate imediata.

De fapt, la mine nu se pune problema de a scrie zilnic pe blog pentru ca nu scriu in nici un caz zilnic. Atunci cand am inspiratie scriu imediat 5-6 articole, alteori nu am chef/inspiratie/motivatie si nu scriu nimic. Nici macar advertorialele nu le scriu in ziua in care am primit comanda, decat daca intr-adevar am o idee buna despre produsul/serviciul respectiv. In general le las cateva zile sa „fiarba” si in final iese ceva bun.

Nu tin mortis sa am un articol pe zi dar, de vreme ce am destule in draft, destule deja scrise, unele asa cum am spus mai sus, deja programate pe data de 28, 29 si 30 ianuarie, nu vad nici un motiv de a nu avea cel putin un articol pe zi.

Discutiile au inceput saptamana trecuta la leapsa cu „De ce scrii pe blog?” prin niste comentarii unde acuzam unii bloggeri ca nu se pot numi bloggeri daca isi iau din cand in cand 2-3 luni vacanta de la scris, iar piatra de temelie a pus-o azi Titus care are o dilema si isi intreaba cititorii cat de des ar prefera sa scrie pe blog.

2 comments

  1. Eu sunt de parere ca un blog fiind un jurnal electronic, ar trebui mentionate evenimentele importante. Acum depinde de tema blogului. Un blog al unei firme, nu va avea articole zilnic, pentru ca trebuie sa pastreze o nota oficiala. Blogul unui blogger ( e pleonasm? nu cred) va avea articole mai dese, pentru ca are subiecte multiple si libertate mai mare.

  2. A scrie pe blog eu compar adesea cu a face sex. Și atunci, întrebarea din titlu sună deja altfel. Cantitatea și calitatea vor avea sensuri noi. Obligatoriu însă, calitatea se obține din cantitate + … free your mind 🙂

Comments are closed.