Cat esti de haotic?

Posted by

Cat esti de haotic? Te-ai intrebat vreodata cat esti de haotic? Si daca da, care a fost raspunsul pe care ti l-ai dat? Pentru ca astazi am lansat o aplicatie pe Facebook, care incearca sa masoare nivelul de „factor H” din sange, dar si cat esti de haotic in viata de zi cu zi. Bineinteles ca, in urma celor 7 intrebari, nu vom putea stabili exact nivelul de haos de la tine din creier, ca sa nu mai vorbim de factorul H care se gaseste cu precadere in sange. Pentru asta este nevoie de ceva investigatii mai serioase, dar macar vei avea un indiciu prin care sa stii daca suferi sau nu de haoticism. Tot ce trebuie sa faci este sa iti aloci 2 minute din viata ta pentru a da acest test.

Constructia acestui Haoticometru a durat 10 ani si este bazat pe studii aprofundate ale creierului uman efectuate de catre cercetatorii britanici. Astfel, dupa aceste numeroase studii, aceiasi cercetatori britanici au decis ca biroul, cheile, vacantele si alte cateva lucruri sunt esentiale in procesarea informatiilor, cu ajutorul creierului uman.

Formulele care stau la baza rezultatelor finale au peste 5000 de variabile. Acestea sunt inglobate intr-un calcul extrem de complicat. Va lasam mai jos intrebarile de baza, care stabilesc nivelul de haoticism:

 1. Folosesti o agenda pentru intalniri, lucruri pe care le ai de facut etc.?
 2. Cum arata biroul tau?
 3. Cat de des intarzii la o intalnire?
 4. Care e primul lucru pe care il faci dimineata?
 5. Unde te vezi peste cinci ani?
 6. Unde tii cheile de la usa?
 7. Unde iti petreci vacantele?

Testele preliminare au fost facute pe persoane cu varsta intre 10 si 50 de ani, atat barbati cat si femei, utilizatori de Facebook inraiti, iar rezultatele au fost mai mult decat pozitive. De asemenea, s-a constatat ca nivelul de haoticism poate creste in unele cazuri cu pana la 100%.

P.S. Dincolo de partea amuzanta a lucrurilor, au stat multe ore de munca, atat pentru mine, cat si pentru Cristian Loloiu, fara de care aceasta aplicatie ar fi aparut probabil in 10 ani, si nu astazi.

7 comments

 1. La mine cel putin, haosul e influentat si de numarul de cafele pe care le beau. Dar haosul=cafeaua are un gust atat de bun :))

 2. Stiu ca pare un cliseu de banc, dar eu imi notez totul intr-o agenda digitala, care e sincronizata intre toate gadgeturile mele. Problema e ca uit sa o verific, desi e prezenta si pe homescreen-ul telefonului.

 3. Alex am aceasi problema ca tine, desi am gasit o aplicatie care promite mai mult decat cea veche, un widget mai aratos, etc.

 4. Folosesti o agenda pentru intalniri, lucruri pe care le ai de facut etc.? – imi notez pe fel de fel de hartii de pe birou (ex. notez un nr. de telefon dar nu si al cui este).
  Cum arata biroul tau? – ordine dezordonata sau invers.
  Cat de des intarzii la o intalnire? – de obicei nu intarzii.
  Care e primul lucru pe care il faci dimineata? – pornesc laptopul dupa care aprind o tigara, restul dupa.
  Unde te vezi peste cinci ani? – in ritmul asta, oale si ulcele.
  Unde tii cheile de la usa? – legate de cele de la masina, in cuier, la intrare.
  Unde iti petreci vacantele? – imi place in Delta dar nah, in ultima vreme, pe langa casa omului.

  PS. Haotic mai esti, linkul de la START duca la… Ne pare rău, această pagină nu este disponibilă
  Linkul pe care l-ai accesat este nevalid sau pagina a fost ştearsă.

 5. Stiu. Trebuie sa reinsatez certificatul SSL pe noul server si nu am reusit deloc sa gasesc timp pentru a il instala. E putin mai complicat in Plesk si trebuie sa ma documentez cum am facut.

Comments are closed.