Ce faci cand blogul prinde aderenta?

Posted by

Ai muncit cateva luni sau cativa ani si blogul a inceput sa se miste, sa aduce pe ici pe colo mici benefici, ca ai castigat cate ceva la cateva concursuri, ca ai prins si o campanie, blogul tau incepe sa se miste si sa aduca un venit oarecum constant. Un venit mic de aproximativ 100 de euro pe luna. As spune ca in momentul ala blogul tau incepe sa prinda aderenta, sa capete oarecum putere in a tracta in spate campanii care sa si aiba rezultate bune.

1. Fixeaza-ti o directie

Da stim, e blog personal, scrii despre ce vrei tu dar totusi e bine ca blogul sa aiba o directie, sa aiba cateva domenii destul de clar definite pe care blogul sa le acopere si despre ele sa vorbesti.

2. Pune-ti o tema personalizata

Daca deja blogul incepe sa se miste, eu zic ca merita sa dai ceva banuti si sa ai tema ta, sau macar o tema cu mici modificari pentru a nu fi asemenea celorlalti. De asemenea tema poate fi legata usor de directia blogului, si nu ma refer acum la culori.

3. Scrie mai ingrijit

Nu prea mai e loc de greseli sau acestea te pot costa mult mai mult decat pana acum, asa ca e bine sa ai mult mai multa grija la ce asterni pe blog, fa-ti timp sa te mai uiti o data pe articol inainte de a il publica pentru a te asigura ca nu sunt foarte multe greseli si ca firul logic al scrierii tale ramane logic si lesne de inteles de catre cititori.

4. Afla mai multe despre cititorii tai

Nu e indeajuns sa sti ca sunt majoritar tineri, majoritar barbati si ca au venituri grosolane. Incearca sa aflii cat mai multe despre ei pentru ca te vor ajuta sa faci mici reglaje in directia blogului si vei sti mult mai clar ce rezultate poti avea cu blogul tau.

Restul de idei va las pe voi sa le lasati in comentarii… ca mai sunt cateva zic eu.

8 comments

  1. Cred ca ar merge si socializare cu ceilalti bloggeri din diferite blogosfere, participarea la blogmeet-uri zic eu….

  2. Ce-mi plac astfel de sfaturi… Acum ca te-am citit hai sa aplicam punctul 4 pentru a imbunatati punctul 2: accepta sfatul unui cititor si pune-ti o tema personalizata altfel o sa pari ca cei care abia si-au facut blog si primul articol sunt sfaturi despre pro-bloggind.

    Fara suparare…

  3. @postolachi Dumitru: ce recomanda o tema? uite spre exemplu a mea la inceput era laudata si am primit o gramada de aprecieri iar acum aproape dupa un an de zile numai critici( gen ar cam trebui sa schimbi tema asta)…

  4. @Pato Basil mie-mi place tema ta asa ca n-am ce sa-ti recomand… iar in alta ordine de idei pe mine ma atrage mai mult functionalitatea unei teme decat aspectul estetic…

  5. Stiu cs tema mea seamana cu Dilection ca provinde din ea dar are foarte multe modificari in ea. In plus cine a folosit tema originala stie ca are foarte multe buguri, probabil daca voi renunta la fundal o sa fie si mai putin asemanata cu Dilectio.

    Si am de gand sa schimb si alte lucruri la ea, sau sa inbunatatesc dar nu sa o schimb.

  6. De aproximativ un an am ajuns la acest stadiu. Acum lucrez la calitatea articolelor si imbunatatirea „relatiei” cu cititorii.

Comments are closed.