Cel mai bun acces la paginile de Internet cu Vodafone

Posted by

Reteaua celor de la Vodafone a fost certificata pentru „cel mai bun acces la paginile de Internet” si „cea mai stabila conexiune de navigare pe Internet”, de pe Smartphone din Romania. Acest audit s-a realizat cu ajutorul unei companii independente, P3 communications din Germania.

De asemenea, reteaua celor de la Vodafone a inregistrat cea mai mare viteza de transfer de date, atat pe conexiunile prin intermediul telefoniei mobile, cat si cu ajutorul modemurilor de date, Mobile Broadband.

Toate aceste masuratori s-au efectuat in perioada 6 noiembrie – 15 decembrie 2012 in 19 orase ale tarii: Bucuresti, Constanta, Galati, Braila, Iasi, Botosani, Bacau, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Pitesti, Sibiu, Brasov, Ploiesti si Buzau. Conditiile de testare au fost atat statice, cat si mobile.

“P3 communications a desfasurat o auditare independenta a performantei retelelor radio mobile din Romania, din perspectiva utilizatorului final. Toate retelele testate au fost masurate folosind echipamente identice. Testele au fost executate intr-un vehicul in miscare, alternand miscarea cu stationarea in punctele de interes din orasele verificate. Metodologia de test, precum si rutele si zonele statice au fost selectate independent de catre p3 communications”.

Eu sunt interesat sa imi iau un modem Wi-Fi 4G (momentan sunt oricum foarte multumit de unul 3G), dar am decis sa mai astept putin, pentru ca probabil preturile vor mai scadea si poate prind o oferta buna de Paste.

2 comments

  1. Este si nu este asa. Pe apn-ul live.vodafone.com intradevar merge mai bine ca Orange, dar pe acel apn nu ai nici o extraoptiune de internet nelimitat.

    Pe apn-ul internet.vodafone.ro poti sa ai conexiune nelimitata (careia doar ii scade viteza dupa ce depasesti banda alocata) dar merge cu cam 100k mai incet decat Orange.

    Chiar si-asa nu e inceata deloc, 400k/sec este o viteza foarte buna pentru un internet nelimitat. Cu hotspot-ul wireless tin 4 calculatoare simultan conectate la internetul telefonului si browsing-ul merge perfect pe toate 4.

  2. Multumesc de precizari Radu, eu in general folosesc doar Telefonul si Laptopul legate la hotspot si mi-a mers super bine si la Vodafone si la Orange cu exceptia catorva zone prin padure sau a momentelor cand depasesc banda.

Comments are closed.