Cersitul: legal sau ilegal

Posted by

Deseori am stat sa ma intreb daca cersitul este legal sau ilegal, moral sau imoral. Astazi am dat prin ziare de un articol interesant: Cersitul, o forma a libertatii de expresie si tind sa cred ca totusi judecatorul avea dreptate. Daca ceri unui prieten niste bani, o suma mica care sa nu fie imprumut te numesti cersetor si gata incalci legea? Sau cum ramane cu zecile de siteuri care au pe ele un buton de genu Donate here, Donatii, etc? Care e diferenta intre cersit si donatii? Maine poimine ne trezim ca vedem tiganii nostri din Paris cu pancarde pe ei, „donatii pentru un om amarat”  Nu cu ei nu sunt de acord, ca un om care are nevoie de o paine sa traiasca, sunt de acord sa se duca la coltul strazii sa cerseasca, ce sa ii faci viata nu a oferit tuturor resursele necesare la batranete, dar cu tiganii care pleaca in alte tari la cersit si transforma asta intr-o afacere nu prea mai sunt deacord.  Pe urma mai sunt in india si nu numai pelerinii care calatoresc de-a lungul si de-a latul pamantului si care cersesc hrana, cu iei iar sunt de acord, mai ales ca am intalnit unul odata si nu accepta bani de la lume, am stat langa el in tren si am discutat unele altele.

Revenind la ideea titlului, eu consider ca per total cersitul ar trebuii sa fie legal, doar cateva cazuri izolate ar trebuii starpite, cred ca stiti si voi care.

2 comments

  1. E ilegala pentru ca e un venit ce nu se impoziteaza. Daca ar pune astia taxa pe iarba si hashis, ar fi si alea legale 🙂
    Furthermore, donatiile sunt legale, atata timp cat dai si factura. Majoritatea firmelor doneaza pentru a primi scutiri de taxe.
    Fiind o lume 90% democratica, nu putem face discriminare. Fie legalizam cersitul, fie nu.
    De asemenea, daca tigarile si cafeaua sunt legale, de ce nu se legalizeaza si drogurile medicinale? Vezi Olanda 🙂

  2. Sa fim seriosi, ce factura dau siteurile care au Donate with paypal, sau altele, in plus DONATIILE IN ROMANIA NU SE IMPOZITESAZA. Deci nu e chiar asa cum spui tu.

Comments are closed.