Concurs: Ce ii trebuie unui antreprenor?

Posted by

 Iata ca ne intoarcem dupa campania #evoBlogger si la chestiuni legate de antreprenoriat. Si vin cu o intrebare interesanta, zic eu, prin care puteti spune ce credeti voi ca ii trebuie unui antreprenor. De asemenea, v-as ruga sa mentionati nu 100 de calitati necesare unui antreprenor, ci doar una singura, care credeti voi ca e cea mai importanta. De asemenea argumentele cu care veniti pentru alegerea facuta va poate aduce ca premiu o carte de la Libris.ro.

Asadar alege calitatea/unealta/lucrul care crezi ca e cel mai importantant la un antreprenor, vino cu argumente puternice si daca ma convingi, iti voi da o carte la alegere de pe libris.ro cu conditia ca pretul acesteia sa fie mai mic de 50 de ron.

Eu as spune ca un antreprenor are nevoie de atitudine, dar nu o sa vin acum cu argumente si explicatii, poate o sa o fac intr-un articol separat. As vrea sa vad insa ce credeti voi ca este cel mai important pentru un antreprenor.

7 comments

 1. In afara concursului. Inca nu m-am hotarat ce carte vreau, nici la celalalt.

  Cred ca un antreprenor are nevoie de carisma.
  „Nu conteaza ce afaceri faci. Conteaza cu cine joci golf.”

 2. După modelul cei trei R(recuperare, refolosire, recondiționare) cei trei I:Intuiție, Încredere, Insistență. Calitati obligatorii pentru un antreprenor de succes

 3. Cuvantul ‘atitudine’ este foarte important pentru a caracteriza un antreprenor. A avea atitudine inseamna sa fii hotarat, optimist. Prin aceasta definitie a atitudinii, antreprenorul este o persoana care vede oportunitatile, nu se concentreaza pe dificultati, nu cedeaza in fata obstacolelor. Antreprenorul ideal tinteste succesul, nu esecul. Daca acesta sta si plange, cu siguranta nu va gasi solutia salvatoare.

  o sa las si un link catre un banc care sa convinga http://www.director.crosmedia.ro/bancuri/banc-probleme-cu-atitudinea-1558.html

 4. Un antreprenor nu se poate lipsi si nu poate ajunge antreprenor fara inteligenta…Mi se pare ca este ceea ce intalnim din ce in ce mai rar la orice om si este ceea ce ii trebuie cel mai mult unui om..

 5. Un antreprenor trebuie sa detina inteligenta practica, necesara relationarii si planului de afaceri, spirit intreprinzator care sa-i permita sa vina cu lucruri noi, surprinzatoare, sa se reinventeze si intransigenta, pentru ca severitatea trebuie sa inceapa mereu de la propria persoana si sa se extinda progresiv la ceilalti.

 6. Ca în orice alt domeniu, consider că şi pentru a fi antreprenor trebuie să ai gândire pozitivă şi totodată, intuiţie. Dacă ai gândire pozitivă poţi să te ocupi de afacere într-un mod mai plăcut şi mai relaxat, dar totodată eficient, pe când dacă ţi-ai face griji, nu te-ai mai putea concentra la altceva. Şi încă ceva, în momentul în care gândeşti pozitiv, poţi să treci mult mai uşor peste un eventual eşec.
  Iar intuiţia consider că este necesară celui care are de-a face cu oamenii. Trebuie să acorzi încredere, să comunici, dar totodată trebuie să fii atent la fiecare mişcare a celuilalt.

 7. Din punctul meu de vedere, astazi, un antreprenor are nevoie de CURAJ! Curaj pentru a-si implementa si a da viata ideii sale, curaj pentru a lupta cu birocratia si oamenii care nu vor decat sa te traga in jos, curaj pentru a te aventura in aceasta lume rea, bazata doar pe dorinta de a face profit.
  De cand ma stiu am admirat oamenii care au daruit ceva comunitatii, oamenii care, chiar dinainte sa ajunga sus, s-au uitat la cei din jur si au incercat sa ii ajute. Exista numeroase persoane extrem de puternice, dar care au ‘calcat pe cadavre’ sa ajunga sus, insa consider ca pentru a face asta nu ai nevoie de curaj. Ai nevoie de curaj pentru a incerca sa schimbi ceva, sa faci un bine.
  Unul dintre citatele mele favorite cred ca se incadreaza perfect in ceea ce am incercat sa surprind si o sa il scriu mai jos. Este al lui Winston Churchill, un mare om: Curajul este ceea ce îţi trebuie pentru a sta în picioare şi a vorbi; curajul este şi ceea ce îţi trebuie pentru a sta jos şi a asculta.

Comments are closed.