Cosmarul Timisoara sa incheiat.

Posted by

Dupa cateva luni nedormite, si tensiune crescuta, astazi a fost dispusa scaoterea mea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ de 1000 lei + 500 lei cheltuieli judiciare.

Ce am invatat de pe urma acestei chestii. Ca eu in viata mea nici macar o poza nu mai iau de pe net fara permisunea autorului. Asa e in 99.99 % din cazuri nu se intampla nimic, dar exista un caz in care omul nu stie, nu se pricepe la internet, si crede ca i-ai furat afacerea si asfel nici nu castigi nimic, si te mai alegi si cu ceva drumuri pe la politie si cu palpitatii la inima.

Oamenii au fost oricum de inteles, si-au dat seama ca nu am avut intentii criminale, si m-au iertat cu o amenda acceptabila. Deja ma gandeam de unde fac rost de 40 50 de milioane sa o platesc, nu mai zic ca teoretic se putea ajunge si la 100 de milioane, caz in care cred ca luam trenul (din fatza).

Oricum la un site functia browserului de save as (adica folosirea ei si punerea siteului salvat cu save as pe un alt domeniu public) se poate traduce cu transfer neautorizat de date din sistem informatic si se pedepseste cu pana la 12 ani de inchisoare. Nici nu vreau sa ma gandesc la cei care au sute de filme sau melodii la ei in computer cum semai traduce legea si pentru ei. Oricum desi am licenta la windows, ca de, asa au venit ultimile 3 laptopuri cu licenta bagata pe gat, sunt hotarat sa trec pe linux cat de curand.

Exista programe open source cacalau, cu care daca ai chef sa muncesti isi fac treaba lafel de bine ca si cele de windows.

4 comments

  1. eu zic sa faci asa: depui plangere penala contra vezi tu cui ca ti-a furat siteu, mergi cu politia la el in cache si iti scoti banii de amenda. ce vrea sa spuna „se poate” ala bolduit, de la functia save as?

  2. Se poate = poti sa traduci, dar nu este neaparat nevoie sa traduci asa. Adica exista si posibilitatea asta. Banuiesc ca asta vroia sa spuna 🙂

  3. E cam complicat de explicat. Nu au alta lege unde sa te incadreze, asa ca daca vor sa faca un dosar penal la asta te incadreaza, daca nu vor, nici nu afli ca a existat vreodata vreo plangere impotriva ta. Dar daca exista probe impotriva ta pentru a intocmii un dosar, cu asta te alegi.

Comments are closed.