Cum ne alegem asigurarea RCA

Posted by

ottobroker In perioada asta, cel putin la mine expira polita de asigurare RCA, rovineta si uneori si inspectia tehnica. Asa ca luna mai in general ma lasa cu portofelul gol, dupa ce platesc toate aceste asigurari. Unde mai pun ca masina mea e luata pe firma si asigurarea e mai scumpa in general la firme, va dati seama ca am tot interesul sa imi aleg cea mai ieftina, dar si cea mai buna asigurare la masina. Asa ca mi-am pus intrebarea, cum imi aleg asigurarea RCA, am vorbitt cu amicul meu Alex de la Otto Broker de Asigurari si mi-a recomandat sa-mi iau polita doar de la societatile de asigurari de incredere, altfel risc in caz de accident sa platesc din buzunarul propriu paguba. Astfel am aflat ca pretul pentru polita de asigurare se face in functie de proprietar (daca este persoana fizica sau juridica), de varsta acestuia, de localitate si nu in ultimul rand de capacitatea cilindrica a masinii. Si bineinteles conteaza daca am fost sau nu implicat in alte accidente. Eu am facut cateva, dar cum nu am lovit pe nimeni, nu a implicat polita mea RCA, deci am un clean history, cum se zice la americani. Am aflat ca pentru asigurari RCA exista si brokeri, firme care iti cauta cele mai bune variante de pret, care calculeaza ofertele in functie de datele pe care le introduci si de unde poti alege cea mai buna varianta. Mai mult chiar, observ ca acesti brokeri intermediaza si alte tipuri de asigurari, precum cele de casa si cele de tip CASCO. Cand aleg compania de asigurari, am in vedere urmatoarele lucruri:

  • Sa fie un pret mic, dar nu ma uit dupa cel mai mic pret posibil.
  • Sa fie o companie de asigurari cunoscuta, de exemplu Astra, Omniasig, Asirom, Generali. Evit Carpatica si Euroins, ca am tot auzit pe la prieteni ca nu-s bune, desi nu am niciun fel de informatie verificata despre asta, doar gura lumii.
  • Ma uit daca are si ceva bonusuri, gen asigurarea pasagerilor, a soferului.
  • Tin cont de sfatul prietenilor care se pricep mai bine ca mine la industria auto.

Eu am comparat preturile pentru asigurarea rca pentru masina mea, Dacia Logan si mi-au iesit urmatoarele variante de preturi: asigurare_logan Tu de ce tii cont atunci cand iti inchei asigurarea la masina?

5 comments

  1. Stiu ca reclama este sufletul comertului dar parca… dincolo era mai ieftin chiar la aceiasi asiguratori… n-am voie sa spun despre ce este vorba ca sa nu fac reclama.

  2. Ti se pare tie ca blogul asta e atat de cenzurat? Ai voie sa spui numele. 🙂 (fara link)

  3. Ah… nici prin cand nu-mi trecea. Eu ma gandeam la altii cu care am mai colaborat in trecut. La mine eMAG vinde computere, uit mereu ca vand multe alte nebunii. Mi-e frica insa de ziua cand eMAG va vinde rochite de femei sau margele.

  4. Eu lucrez la broker de ceva timp in Constanta, si da, cautam cel mai mic pret de la cele 21 societati de asigurare de pe piata din Romania pentru orice tip de asigurare, nu numai RCA- dar sunt multe alte lucruri pe care noi in cadrul societatii nostre le oferim in plus fata de altii sau de eMAG, cum ar fi consultanta 48/7 in caz de accident, consultanta + inspectori de dauna care se pot deplasa in functie de gravitatea accidentului+ service propriu +recuperare daune + consultanta juridica si lista poate continua….un client venit la mine inseamna sa nu il mai intereseze nimic ( cand expira RCA, ITP , CASCO , LOCUINTA sau orice alt tip de asigurare doreste – in caz de dauna isi recupereaza banii etc ) din punctul meu de vedere este mult mai bine

Comments are closed.