Cum vedem blogosfera peste 3-4 ani?

Posted by

Bobby lanseaza o intrebare interesanta despre directia in care merge blogosfera. Si cum vedem blogosfera peste cativa ani.

Parerea mea e ca in primul rand or sa apara bloguri mari de nisa pe piata romaneasca. bloguri dedicate care sa aiba un cuvand de spus in privinta anumitor produse sau servicii si se vor curata blogurile de spam si te toata mizeria care exista acum in blogosfera.

De ce spun ca va dispare mizeria din blogosfera? Pai e simplu. Momentan mai sunt o groaza de nise neexpoatate, o groaza de zone neacoperite suficient de bine, nu exista foarte multe bloguri profesionale. Acum toata lumea stie ca se fac bani din bloging si toata lumea isi face blog din dorinta de a se imbogatii peste noapte. Toti acesti paria ai blogosferei vor disparea cu timpul.

Sa va dau un exemplu foarte clar legat de disparitia acestor paria la siteurile cu jocuri. Acum vreo 2 ani sa auzit ca se fac banii din siteurile cu joculete flash, asa ca toata lumea a inceput sa isi faca siteuri de jocuri. (stiu, si eu am 2 sau 3 asfel de siteuri) In momentul in care siteurile de genu s-au inmultit excesiv, sa stricat caruta. Cum ar spune un bloger de carton: „Nu mai merge treba frate”. Siteurile de genul asta care au apucat sa devina stabile pe piata, sa aiba ceva profituri atat de mari incat sa isi permita sa investeasca si in reclama si in marketing si sa reziste. Cele care aduc 30-100 euro pe luna vor disparea in timp ca loc sa creasca nu prea mai e decat foarte foarte greu.

In paralel cu exemplu meu cam asa se va intampla si cu blogosfera. In momentul in care pe nisele mari vor exista siteuri deosebit de puternice, restul vor disparea. Blogerii care acum castiga pe nedrept niste bani nu vor mai reusii atunci si vor renunta la a mai scrie.

In momentul de fata sunt foarte multe bloguri care scriu despre „sfarsitul lumii” , nu stiu ce Roxana aparuta goala pe nu stiu unde, si alte tampenii, care nu au nici o treaba cu blogurile lor, dar scriu asfel de stiri de dragul cuvintelor cheie respective, pe care il scriu bolduit si de cat mai multe ori in articol. Aceste siteuri vor disparea la un moment dat si odata cu ele blogosfera va devenii mai curata.

Aaaa… si tot in viitorul asta blogosferic pot garanta ca nu va mai aparea alt bloger ca zoso, dar si siteul lui va pierde usor usor din audienta, multi indreptandu-se spre blogurile de nisa.

One comment

  1. viziune optimista. 🙂 pe mine nu ma deranjeaza asa de tare multitudinea de bloguri de rahat, cu cocalari si pitipoance. pur si simplu nu le citesc. nu stiu de ce unii se dau atat peste cap ca blogosfera s-a imputit. era de asteptat. si acum asteptam sa se curete.

Comments are closed.