Curiozitatea un defect sau o calitate

Posted by

Mereu am fost curios sa stiu lucruri, de la mici marfe pana la „how is made”. Asta a dus in copilarie la distrugerea tuturor jucariilor. Imi ramane in minte pentru totdeauna un tanc de metal la care am muncit cam 6 ore sa-l demontez. Aia a fost cea mai grea demontare de jucarii. Banuiam eu ca tancul ala facut din tabla este gol pe dinauntru. dar trebuia sa fiu sigur de asta, si astfel clama cu clama, am desfacut pana seara tancul. Bineintles ca ce demontam nu mai se monta la loc, de la jucariile mele pana motorase si alte piese electronice din averea lu’taticu.

Cand am crescut, curiozitatea a ramans mereu vie, indiferent ca era una tehnica, sau pur si simplu lucruri in care imi bagam nasu fara sa imi fierbe oala cum zice o binecunoscuta expresie romaneasca.

Cu timpul faptul ca curiozitatea ma manat sa stiu una si alta, sau ca m-am bagat in anumite discuti pe anumite forumuri (si da ma gandesc si la DespreFirme printre altele) a dus si la dezavantaje nu doar la avantaje.

Si atunci am ajuns la un moment dat cu o fosta colega sa ne intrebam daca curiozitatea mea este un defect sau o calitate.

Stiu ca-mi bag de cele mai multe ori nasul pe unde nu trebuie, stiu ca uneori vreau sa stiu lucruri pe care nu ar trebuii sa le stiu sau sa ma intereseze, uneori acestea aduc avantaje alteori pierderi dar nu asta ma intereseaza ci cum vede lumea din exterior curiozitatea ca o calitate sau ca un defect.

P.S. Nu e asa ca esti CURIOS sa sti cine e colega de la care a pornit ideea acestui articol?

3 comments

  1. @cvm vezi ca in america te aresteaza aia repede pentru pornografie asa ca pune mana si munceste acolo dupa ce ti-ai tradat tara.

Comments are closed.