De ce as stramba din nas cand aud despre cineva ca e de la presa?

Posted by

Am ramas dator cu un raspuns lui Laurentiu Matache care m-a intrebat, dupa o lansare Vodafone, daca am avut surprize neplacute cu colegii lui din presa. Cand l-am intrebat mirat de ce ma intreaba asa ceva, mi-a spus ca atunci cand m-am uitat pe legitimatia lui de presa, am strambat din nas si am zis ceva de genu’: „aaa…. presa…”

Sincer va spun ca nici macar nu mi-am dat seama ca am strambat din nas atunci cand m-am uitat pe legitimatia lui de presa de la RTV, si nici nu am stiut sa ii raspund de ce. I-am promis ca o sa stau, o sa ma gandesc si o sa incerc sa ii raspund candva la aceasta intrebare.

Nu pot sa spun ca am gasit raspunsul. Pentru mine oamenii din presa sunt mai buni decat bloggerii, dovezi vii ale acestui lucru sunt Victor Kapra, Dan Dragomir, Zoso (desi pe el il asociez foarte putin cu presa). Pe de alta parte, noi astia pe la Ploiesti avem glume cum ca ziaristii sunt ca termitele si mananca tot ce apuca pe la conferinte. Dar am considerat mereu ca asta e o gluma nevinovata si nu o spun niciodata cu rautate.

Pe de alta parte, stiu ca cel putin de la altii mai importanti, presa fura poze, fura continut si uita mereu sa dea sursele. Cel putin in Prahova, cativa dintre ei au invatat ca nu e chiar frumos sa faci asta si au inceput sa puna link-uri, semn ca uneori nu o fac cu rea vointa, ci doar trebuie invatati. Aici exemplele sunt mortale si Vali reuseste sa le-o traga in stil mare ziaristilor, imi vin in minte imediat cazurile cu Senatorul Petcu si cel cu Mihaela Radulescu.

Pe de o parte, nu am un conflict cu ei si tind sa cred ca sunt mai buni, pe de alta parte uneori tind sa cred ca nu merita respectul care li se acorda si ca bloggerii sunt asa o specie aparte mai inteligenta si mai cu 3 manute.

In subconstient, probabil am totusi o relatie nu tocmai buna cu cei din presa, nu am reusit sa determin clar motivele, dar vreau sa va intreb si pe voi ce motive ar putea exista, ca sa am o asa desconsideratie pentru presa la nivel subconstient.