De ce cred ca Google+ va bate Facebook si Twitter

Posted by

Cel putin momentan e putin mult prea devreme pentru a spune care e mai bun, de ce e mai bun, cu ce e mai bun. Dar eu cred ca in final lupta e castigata de Google+ si o sa va spun mai departe de ce cred acest lucru.

Cand a aparut Facebook o mare parte dintre noi ne-am facut cont, nu stiam prea bine cu ce se mananca, la ce e bun, si daca e util la ceva. Apoi mai tarziu au aparut Grupurile pe facebook, grupuri pe care am incercat sa le folosesc dar nu am reusit sau nu era tocmai ce imi doream eu. Oricum aveam cateva sute de prieteni deja, unii dintre ei necunoscuti, era o munca titanica ca sa ii organizez pe grupuri.

In urma cu nu foarte multa vreme ma gandeam la faptul ca o sa sterg toti prietenii de pe facebook si sa o iau de la zero dar de data asta adaugand pe fiecare acolo unde ii este locul. Ei bine Google+ imi permite sa fac exact acest lucru. Sa o iau de la zero dar acum stiu bine ce am de facut. Motiv pentru care voi creea multe cercuri si fiecare om care ma adauga va ajunge intr-un cerc. Pentru ca in toata nebunia asta care a explodat acum doua zile deja m-au adaugat companii sau necunoscuti am facut chiar si un cerc pentru ei: Necunoscuti.

De data aceasta stim ce am de facut, o sa reincep sa folosesc si contul de Picasa unde voi avea si acolo cateva categorii clare care sa spuna ce anume doresc eu despre mine In plus faptul ca e integrat cu toate celelalte servicii, e-mail, calendar si ce mai folosesc eu de la google, si mai e si android-ul care extinde ecranul meu il face sa fie alegerea perfecta.

9 comments

 1. este o bataie de cap asta cu grupurile si grupuletele pentru astia organizati…oricum Google+ are mai multe plusuri neexploatate de noi.

 2. De ce cred eu că Google+ nu va bate Facebook și nici Twitter.
  Oamenii sunt deja pe Facebook și pe Twitter. De ce și-ar bate capul să intre într-o altă rețea în care să posteze aceleași lucruri, în care să comunice cu aceleași persoane?
  Google ar trebui să se recunoască învins în domeniul SM și să se concentreze pe ceea ce știe cel mai bine: căutare, marketing, advertising.
  Cerculețele-s singura opțiune pe care o aduce în plus față de FB. Dar nu cred că-i suficient, iar FB va veni cât de curând cu o alternativă.
  Folosește cineva Google Buzz? 🙂

 3. Twitterul va fi bătut cu siguranță pentru că cei de la G+ nu se limitează la 20-30 milioane de oameni, ei vor câteva sute, și își vor atinge planul.

  Cu facebook-ul nu știu ce să zic. Om trăi și om vedea.

 4. @Alex Dima twt are vreo 100 mil. lejer

  Google are multe produse si e tentant sa fie totul intr-un loc. Editarea colaborativa din Docs e minunata(preluat din regretatul Wave) si multe altele. Pana si site-ul de G+ pe mobil se misca foarte bine. Si totusi, e doar la inceput. Dar vom vedea ce se intampla putin mai incolo, pentru ca deocamdata suntem noi, „the early adopters”, cum ne place sa ne numim. Daca G+ va trece de o masa critica de utilizatori si va inova fata de facebook, are sanse… daca nu, mie o sa-mi para rau

 5. No ia să vedem dacă iese un comentariu util.
  Discutam aseara cu un student, român de felul lui, care-i de pe la 5 ani în Ohio. La ce-i bun twitterul? Să te lauzi că ești la conferința X ori să-ți anunți rudele că ai mâncat pizza. Facebook? Tipul avea exact aceeași părere.
  E Google+ mai breaz? Acum, cât e beta, e puțin mai interesant. Încă nu ne anunță nimeni că nu i-a plăcut supa de la prânz, că de, n-au ajuns momentan „neintersanții” în zona cercurilor vesele. Dacă va fi folosit în scopuri practice sau tot de dragul de a fi în trend, n-am de unde să știu – n-am globul de cristal.
  Îmi place G+ ăsta? Nu. Am primit 3 invitații și niciuna n-a putut fi folosită. N-am contuleț acolo, nu știu dacă-mi place ori ba.
  Vreau să penetreze piața? Doamne dă să nu. Că de pierd pariul… vreo 2 ani voi lucra gratis.

 6. Problema nu cred că se pune în termenii cine pe cine bate.
  Twitter și Google au concurat direct în trecut iar ulterior G a făcut pasul spre a integra mai bine Twitter-ul în căutări. Google + și Twitter sunt 2 servicii diferite.
  Într-adevăr cu FaceBook concurență e directă momentan, însă faptul că noul produs este destul de „complex” iar Google are destul de puțini utilizatori înregistrați nu-l face un favorit.

  Just my 2 cents.

 7. Cred a in momentul de fata conteaza si faptul ca este un produs nou. Dar nu inseamna ca o sa aiba si succes. Google wave rings the bell?

Comments are closed.