oct. 2

Despre bucatarul din mine

Eu nu prea gatesc, de fapt nici nu prea trec prin bucatarie, decat 10 minute pe zi cand e deja masa pusa, arunc repede in stomac ce gasesc pe acolo si cam atat. Si totusi uneori am gatit, mai mult pentru a arata ca nu sunt chiar asa dezastru in bucatarie. Trecem peste faptul ca atunci cand am facut paine (am o masina de facut paine) am uitat sa pun ulei, am tinut eu minte de la sotie cum se prepara drojdia, ca se pune putina sare, putin zahar, chiar si semintele alea de nu le suport eu in paine, dar de ulei am uitat.

Deci cand gatesc, e clar nu o fac din pasiune, ci pentru a surprinde oamenii care ma cred ca nu am vazut cum arata o cratita ever. Acum sa nu va ganditi ca stiu sa fac o ciorba, acolo am toate sansele sa uit jumatate din ingrediente. De asemenea stiu sa fac cartofi prajiti, stiu si sa ii curat, singura problema e ca dureaza vreo doua ore curatatul.

Cu toate astea, vreau sa va vorbesc despre doua chestii pe care le-am gatit in bucatarie si la care se potrivesc de minune sosurile.

1. Omleta cu lapte

sos smantana verdeturiDa, stiu ca nu e vorba despre o mancare foarte sofisticata. Reteta clasica o stiti, oua batute bine, putin marar, putina sunca, si iese o bunatate de omleta. Ceea ce nu stiti, e ca eu de cate ori imi prepar asa ceva pun si putin lapte. Si are un gust si mai bun. Cred ca urmeaza sa adaug inca un ingredient la reteta mea in curand si anume sos de smanta cu verdeturi. Bineinteles, adaugat dupa prepararea omletei.

Nu am idee acuma ce o sa iasa, dar daca cu laptele mi-a reusit reteta, de ce nu mi-ar reusi si cu acest sos pus la final. O sa revin probabil la un moment dat sa va spun daca intr-adevar e o reteta valida si e buna la gust.

2. Pizza a la Haotik

sos de ciuperciAici am intai pe scurt o intamplare sa va povestesc. Sotia mea stiind ca nu prea ma apropii eu de oalele din bucatarie, a avut curajul sa parieze ca nu sunt in stare sa fac macar o pizza. Si a pierdut. Reteta mea e destul de simpla si fara sosuri deocamdata. Stiu ca se da aluatul cu sos de rosii la inceput, dar eu prefer sa pun in loc de sos, cateva felioare de rosii deasupra. Ca ingrediente folosesc cascaval in loc de mozzarela (dar nu intotdeauna), apoi salam si carnati (ca nu s-ar putea fara carne la mine), ardei, masline si rosiile de care va povesteam, la final. Pentru ca reteta mea nu include si ciuperci cred ca ar merge de asemenea un sos de ciuperci de la Knorr.

Oricum, pana apuc eu sa va spun mai multe despre experimentele mele de non-bucatar, va invit Marti sa testati aceste sosuri si multe altele foarte tentante, in cadrul unui eveniment ce are loc la Sky Club, la Ploiesti si care se numeste sugestiv Testeaza-ne! Pasiunea pentru gust e in natura noastra!

Acest articol face parte dintr-o campanie Blogal Initiative creata special pentru bloggerii din Ploiesti.

  1. mie imi place sa gatesc si nici nu arunc mincarea in stomac, tocmai de aceea nu folosesc knorr, delikat, vegeta sau alte prostii cu potentiatori de gust.

    ar trebui schimbat sloganul in „pasiunea pentru gust fake e in natura noastra” 🙂

  2. pai cand faci orezul la o oala pe taciuni in varful muntelui de unde sa mai iei si Knorr sa pui in mancare. Oricum oficiali RMGC m-au asigurat ca lacul ala nu e in planul lor de demolare asa ca mai putem manca si aldatata pe marginea Taului Brazi. 😛

Comentariile sunt inchise.