Din respect pentru cititori

Posted by

Se stie ca in ziua de azi toata lumea are blog, si ca toata lumea e disperata sa aiba mai multi cititori. Odata cu numarul cititorilor apare si anumite responsabilitati, sau cel putin grija de a scrie putin mai atent ca sa nu superi pe nimeni, sau sa nu superi prea multe persoane.

Stiu de exemplu ca blogul meu imi e citit de toti colegii mei de munca, de toti colegii sotiei mele, si de multi prieteni. Oameni care imi sunt mai mult sau mai putin apropiati dar care ii vad destul de des si face-to-face.

Si totusi a fost o intamplare petrecuta acum cateva saptamani cand am fost la Lepsa care mi-a dat mult de gandit. Pe drum, in masina in care era sotia, o prietena (bineinteles pasionata de pesti) si care habar nu aveam ca-mi citeste blogul, spune la un moment dat ca uite si norul de masini de care zice Dragos. Sau la un moment dat, din cauza unor probleme la cutia de viteze, nu putea sa mearga prea tare si isi da seama ca cumva ea crease norul de masini din spatele ei.

Atunci mi-am dat seama ca lumea nu doar citeste blogul si capteaza informatile pe care le transmit, deci citesc cu destul de mare atentie ceea ce scriu eu. Ca si in cazul de mai sus, dar si in alte cazuri, sunt oameni care nu au foarte mult timp liber si sunt destul de ocupati cu treburile cotidiene.

Si atunci mi-am dat seama ca din respect pentru timpul pe care ei mi-l acorda pentru a citi ce scriu, trebuie sa am grija sa scriu numai posturi care interactioneaza in mod direct cu viata mea. Pentru ca pentru stiri la general in afara de Observator/Stiri/Telejurnal exista alte multe bloguri din A-list, B-list, x-List care pot fi citite. Pana la urma acesta e un blog personal, si nu se vrea un blog cu tutoriale de SEO/PHP/etc sau vre-un portal de stiri de ultima ora din politica, monden sau mai stiu eu ce.

Deci prefer sa-mi pese de prietenii care ma citesc, decat de sute de cititori care nu ma cunosc, si nu pot remarca despre mine decat: „aaa ala de scrie ca una analfabet”

Oricum inainte de a vrea sute de cititori, ganditiva ca sutele alea de cititori isi pierd timpul ca sa va citeasca, si din respect pentru timpul pe care il consumati ar trebuii sa aveti grija ce scrieti.

2 comments

 1. – Parinte, am venit sa ma spovedesc.
  – Fiule, mergi cu Domnul! Ti-am citit deja blog-ul.

 2. … Si nu numai eu!
  Te citeste multa lume de care n-ai habar, care nu a apucat sa discute cu tine…
  Cu norul de masini este un singur exemplu…
  Pornind de la pozele motocicletei R1 cu bulina de incepator pe care le-am aratat sotului, sunt sigura ca „au plecat” mai departe si pe la alti impatimiti :-).
  … Si tot asa.
  (PS: Acum o sa mai discut cu alti prieteni si despre Kaprun si cazare…)

Comments are closed.