Dincolo de confortul sigurantei poti gasi cele mai minunate lucruri

Posted by

Andrei Rosca imi spunea in urma cu ceva vreme, ca mai mult decat ceea ce inveti cand citesti o carte, conteaza cum te transforma. Iar ultima carte pe care o citesc, desi e o poveste, am simtit de cateva ori ca ma transforma, ca imi transforma ideile si, in final, viata. Aseara ajunsesem la un paragraf interesant care mi se potrivea de minune: „Oamenii care sufera ii fac pe ceilalti sa sufere. Oamenii care se tem actioneaza manati de teama.” – Robin Sharma.

Am stat mult si m-am gandit la foarte multe lucruri in aceste zile, ieri nici macar nu am mancat nimic pana spre seara tarziu cand am ajuns acasa si am mancat mai mult pentru ca sotia mea sa nu mai fie si ea suparata, decat pentru ca mi-ar fi fost foame.

Tot in cartea lui Robin Sharma, am descoperit un alt citat interesant, pe care doresc sa-l impart cu voi:

Dar daca voi descoperi ca cei mai saraci cersetori si cei mai rai infractori salasluiesc, cu totii, in mine si ca am nevoie de milostenie din partea propriei mele bunatati; ca eu insumi sunt dusmanul pe care trebuie sa-l iubesc – ce voi face atunci? – Carl Gustav Jung

Revenind la titlu, am descoperit in aceste doua zile o multime de lucruri minunate si nu pot decat sa multumesc universului pentru aceste minunate daruri. Ceea ce va urez tuturor este, sa incercati macar sa fiti fericiti, pentru ca, dupa fiecare furtuna, rasare soarele.

3 comments

  1. Zilele astea mi-ai adus aminte de vechiul meu dusman. Credeam ca l-ai ingropat. Se pare ca nu inca.
    Oricum, stiu ca vei trece peste. Mult succes in continuare!

  2. Frumos articol. Cand vei ajunge sa iubesti dusmanul din tine..vei fi un intelept. Fiecare furtuna, e o lectie din care trebuie sa invatam…viata e un sir de incercari la care suntem supusi si care duc la mantuirea sufletului, fara aceste incercari nu evoluam spiritual. Si eu iti urez sa fii fericit si dupa fiecare furtuna sa straluceasca soarele pe strada ta..:)

Comments are closed.