Dreptul la libertate

Posted by

 Astazi, in tren, desi muream de cald pentru ca nu functiona aerul conditionat, o doamna a inchis geamul. Din bun simt, niciunul din noi nu a zis nimic. Pana la urma, e dreptul ei sa-si protejeze sanatatea si sa nu stea in curent. Partea proasta e ca acest surplus de caldura m-a cam dat peste cap. La ora asta, 2:06 mi-e rau si nu pot sa dorm, mi se usuca cerul gurii la cateva minute, am fost deja de vreo 6 ori pe la baie. Daca ma intrebati ce ganduri imi trec acum prin cap, va spun ca ma gandesc la un singur lucru. Ca in momentul in care a inchis geamul, trebuia sa o arunc din tren… si nu sunt nervos, iar biata doamna nu are nicio vina. Dar mi-e atat de rau.

Acasa, vecinii de deasupra de 2 zile isi izoleaza apartamentul, drept urmare pe la geamul meu trec schele pe care noaptea se poate urca oricine, drept urmare daca as putea dormi la ora asta, singurul geam pe care il pot lasa deschis este cel de la camera in care dorm, restul casei fiind cu geamurile inchise, ca nu am chef sa-mi dispara vreun device peste noapte. Din nou, e dreptul lor sa faca asta si nu pot sa spun ca as avea ceva de reprosat. Dar mi-e cald.

Asa ca vin si ma intreb: Dar dreptul meu de a-mi proteja sanatatea care este? Se vede undeva ca azi am dat dovada de bun simt si nu am zis nimic? Cu ce m-a ajutat daca acum in loc sa dorm, sa fiu maine fresh si cu creierul limpede la job, stau mai mult pe la baie?

One comment

  1. Simplul fapt ca ai facut asemenea gesturi ar trebui sa fie suficient. Peste un an nu va mai conta ca ti-a fost rau, dar te vei simti bine amintindu-ti ca ai procedat cavalereste. Eu nu cred ca as fi putut sa sufar in tren de dragul altcuiva.

Comments are closed.