Dupa RONUA, pareri si impresii

Posted by

Aseara asa cum va spuneam am fost la o intrunire RONUA, am ramas impresionat pe de o parte si poate putin dezamagit pe de alta parte. Oricum mi-a placut. Din pacate cei de acolo sunt mari fani dot net, dar am vazut ca sunt deschisi si la alte tehnologii. Prima prezentare mi-a placut chiar daca nu am intles mare lucru din cauza ca sunt afon la dot net. Oricum am inteles ca desi pare complicat un site in .asp se face al naibi de simplu, ba chiar cu login si parola si securitate si toate cele. Cred ca doar faptul ca Visual Studio e pe bani a dus la succesul php-ului si nu ca ar fi mai bun, dar acum eu stiu, poate pana la urma e mai bun PHP.

Ce-a de-a doua prezentare a fost varza, omul a venit total nepregatit si asta s-a vazut. Lumea era interesata de ce inseamna si cu ce se mananca Google API dar el nu pregatise mai nimic. Nici aplicatia nu parea foarte interesanta. Partea buna e ca de bine de rau am mai inteles cate ceva despre ce inseamna Google API si probabil o sa lucrez eu la o prezentare despre asta mai interesanta un urmatoarele saptamani.

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost ca niste oameni se intrunesc ca sa discute despre programare, si chiar ma gandeam cum as putea face astfel de intruniri si la ploiesti cu studenti de la universitate. Cred ca e foarte interesant sa discuti despre ce proiecte ai in cap, despre ce probleme ai gasit si nu le-ai putut rezolva sau despre orice ce tine de programare, tehnologi, computere.

Probabil daca prezentarile nu sunt orientate doar pe dot net o sa mai merg la aceste intruniri.