E-gold se muta in Africa

Posted by

Citeam pe blogul lui Enkumber ca cei de la e-gold au hotarat sa isi mute sediul in africa, si ma intrebam daca o fi de bine sau nu aceasta mutare. La prima vedere se pare ca dr. Jackson tine mortis ca e-gold sa nu cada, ceea ce e de bine, pe de alta parte mutarea asta in Africa va amplifica si mai mult eticheta de „spalator de bani” pentru E-gold. Una peste alta asa cum preconizam prin toamana intr-o discutie avuta cu Dan Ciprian, si cum sustin in continuare, e-gold va pica la un moment dat. Bineinteles ca o sa ma aleg iar cu o groaza de critici, dar sa ne gandim la rece, ce inseamana e-gold comparativ cu paypal sau moneybokers.

E-gold din punct de vedere al BNR, si banuiesc ca nu numai la noi in tara este problema asta, este un instrument de troc, este folosit in general de freelanceri, de oameni care fac schimburi intre ei, si utilizeaza in mod direct aceasta moneda. Oameni mai mult sau mai putin cinstiti.

Acum sa vedem ce are in spate un sistem ca PayPal. Au unul din cele mai mari siteuri de „vanzari” online si anume ebay, pe langa asta mai sunt sute de magazine online care vand prin acest sistem, nu stiu sigur in cazul PayPal dar in cazul MoneyBookers situatia la mine sta in felul urmator, am contract cu ei pe firma, banii intra direct in contul firmei, sunt contabilizati corect si conform legii, in cazul e-gold tre sa faci tot felul de suceli contabile ca sa fi cat de cat acoperit legal, de aceea am si inchis goldshop.ro .

In concluzie oricat de laudat ar fi e-gold modul in care e conceput si realizat il face sa cada singur in latura afacerilor mai putin oneste de pe internet.

In rest incet incet lumea va evita sa il utilizeze, si asfel la un moment dat va cadea sau va ramane ceva nesemnificativ. Probabil pentru copilasii care se bucura ca au facut 10$ in egold acesta va ramane cel mai tare dar cand ai o afacere si rulezi niste sute sau mii de $ nu prea mai vezi nimic asa extraordinar la e-gold decat probleme si iar probleme.