iul. 13

Grand Theft Auto V – mai mult decat un simplu joc

GTA5 O reclama care a devenit viral. Grand Theft Auto V prezinta o experienta de joc incredibila. Trebuie sa recunosc ca eu nu am mai urmarit in mod curent ultimele generatii de jocuri, dar uitandu-ma la clipul de prezentare, am avut impresia ca jocul face un salt enorm in industria jocurilor.

Ma insel?

De fapt jocul tinde sa creeze o lume virtuala, in care numarul de actiuni posibile este enorm de mare. Poti sa joci golf, sa conduci avioane, sa te bati, s.a. . Cred ca poti sa faci orice in joc. Dupa asta urmeaza lumile virtuale in care vom pierde sute de ore jucandu-ne. Ma gandesc ca o pereche de ochelari 3D precum cei de  la Oculus vor crea o experienta de joc apropiata de lucrurile pe care le experimentezi in realitate.

Nu pot sa ma bucur decat ca peste 20-30 de ani voi putea trai intr-o lume virtuala atat de bine realizata, incat va putea fi comparata cu lumea viselor sau cu lumea reala. De asemenea, e interesant de urmarit ce se va intampla in contextul unor realitati virtuale, in care personajele din joc sunt de fapt alti jucatori.

Cred ca o sa reiau discutiile pe tema asta martea (cand discutam despre tehnologie), sau miercurea (cand avem „ora” de filozofie), pana atunci insa va las sa urmariti clipul:

  1. mult succes jucatorilor eu unul nu ma intereseaza absolut deloc asa ceva.Oricum jocul e tare asta e clar…

  2. De ce spui ca nu te intereseaza? Chiar si eu care nu-s un jucator inrait parca m-as juca asa ceva.

  3. Mult prea tare 🙂

  4. Pff, marfa tare.., dar clar nu il poate juca oricine.. (pe orice calculator) banuiesc!

  5. Cred ca poate juca oricine, doar ca cerintele hardware ma indoiesc ca sunt prea jos.

Comentariile sunt inchise.