Habemus aqua

Posted by

Da, e APA si nu Papa. Dupa multe saptamani si luni de chin, nopti nedormite, pastile si alte aventuri de genul, astazi s-a intamplat minunea minunilor si am reusit conectarea la apa. Daca rezolv maine si cu canalizarea, o sa fiu sigur ca s-au aliniat planetele. Oricum, parca asta imi da un plus de energie, ca eram cu moralul la pamant. Aproape ca incepusem sa-mi fac in cap tot felul de scenarii SF, chiar si aseara ziceam ca sigur e teava aia ruginita si nu o sa se rezolve, dar a fost totul ok pana la urma.

Nu stiu ce e aia depresie, sunt un tip optimist si plin de viata, dar trebuie sa recunosc ca in tot procesul asta de conectare la utilitati (apa si canalizare) am avut cateva momente in care m-am gandit serios daca pun anunt pe poarta cu „De vanzare!”. Parea o prapastie care nu poate fi trecuta, dar acum ca am trecut hopul asta, parca am prins aripi. Sunt sigur ca peste ani o sa povestim amuzati la un pahar de vorbe ce s-a intamplat si o sa ma bucur in tihna de casa, sau cine stie ce alte provocari majore ma mai asteapta.

Da, probabil pentru 99.99% dintre voi un astfel de moment nu reprezinta nimic si va mirati de ce am scris acest articol, dar pentru mine e un moment de sarbatoare, pentru ca am avut multe clipe dificile si care mi-au pus rabdarea la teste pe care nu cred ca le treceam acum 10-15 ani. Inca sunt uimit de rabdarea de care am dat dovada, probabil am avut prea multe pe cap.

Va spun drept ca la 1 septembrie imi pusesem in calendar cu rosu sa iau niste decizii majore in privinta casei si Dana a tot insistat sa mai aman orice decizie ca sa vedem ce se intampla, cu viata noastra, cu banii, cu apa, cu mai multe, unele despre care nu e momentul sa povestesc acum.

De pe 2 septembrie cumva cam luasem o parte din hotarari si cumva intrevedeam luminita de la capatul tunelului. Cred ca in urmatoarea perioada o sa fac un efort supraomenesc sa ajung cu casa la punctul in care sa fie locuibila, sau mai bine zis semi-locuibila. Nu mai sunt bani, materialele s-au scumpit enorm si mai sunt o groaza de alte mici probleme, dar faptul ca am facut pasi mari in ultima saptamana imi da curaj. „Banii se fac, nu e o problema” – cum zice un batran intelept de la care am cumparat acum 4 ani terenul. „Mai trebuie sa descopar cum” se fac – zic eu in gluma si incercat sa gasesc solutii.

P.S. Ca o gluma asa, va dati seama cand se va intampla iar sa nu mai fie un Papa si vor cauta oamenii pe net „Habemus Papa” si or sa dea de articolul unuia care se bucura ca s-a racordat la apa. Mi se pare amuzanta situatia.