Mi-am construit un suport de hamac

Posted by

Sunt un mare fan al hamacelor inca de cand mi l-am cumparat pe primul din Elvetia, atunci cand ma aflam in Turul Europei. Si pentru ca un suport costa undeva intre 350 si 500 de lei, am decis ca mai am ceva resturi de materiale prin curte, astfel incat sa-mi pot construi singur unul.

In primul rand, m-am uitat pe Pinterest la cateva modele care sa imi dea idei de imbunatatire a proiectului pe care il aveam deja in minte, apoi m-am uitat la materialele pe care le mai aveam prin curte si am decis ca prima idee, cu patrati de 50 mm, nu este buna deoarece patratii nu sunt suficient de grosi ca sa reziste, asa ca am mai dat o tura sa vad ce alte resturi am cu care sa pot face treaba.

M-am apucat si de calcule si, pentru ca imi era lene sa fac calcule mai complexe, am mers pe triunghiuri dreptunghice, un unghi de 45 de grade fiind ok pentru nevoile mele.

Am desenat cu pixul pe o foaie proiectul, am schimbat cifrele de cateva ori si in final l-am facut pe computer (programul meu de grafica nu e chiar softul ideal pentru desene tehnice, dar sunt sigur ca reiesisera destul de clar din el dimensiunile). Ce nu se vede pe computer e ca am folosit patrati de 80 mm desi sunt uscati si au vreo 70 mm (cred ca nici cand i-am cumparat nu aveau 80 mm, ca asa e pe la unii, se umbla cu ocaua mica, adica 75 mm).

De asemenea i-am prins si doua picioare de 50 mm dupa cum puteti vedea in poza, dar cred ca merge si cu ceva scandura mai groasa de 30 mm, nefiind foarte mari fortele care solicita aceste picioare.

Ce a iesit si cum a iesit puteti vedea in galeria foto de mai jos, am pus poze si cu cadrul general, dar si cu detalii de constructie.

2 comments

  1. La 100 kile ale mele sa zicem ca se indoia maxim 1 cm, e destul de rigid, din lemn de brad, presupun ca daca folosesti un lemn de esenta tare e si mai rigid.

Comments are closed.