Haotik la vot

Posted by

Vine azi seful la mine si imi zice: „Vezi ca eu am treaba azi, cu concursurile, cu campania evoBlogger, asa ca o sa te duci tu in locul meu la vot. Ia frumos buletinul meu si te descurci tu acolo”.

Ma uit la el, ma uit la mine (in oglinda), ma uit la poza din buletin… nu prea semanam, dar cine sa se prinda ca eu sunt Haotik si el nu e Haotik sau invers. Asa ca am hotarat ca pot sa o fac si pe asta, daca e sarcina de serviciu.

Asa ca am luat buletinul si am plecat la vot:

– Buna ziua, aici se da credit cu buletinul?

– Nu, aici se voteaza.

– Se voteaza, bun, asta vroiam sa fac, de fapt.

– Dati-mi si mie ceva de votat.

Imi da buletinul de vot, imi da o stampila si ma invita la cabina de proba. Oare o trebui sa ma schimb, sa probez ceva haine noi sau e indeajuns sa imi fac nevoile si sa ma sterg cu hartia de mi-au dat-o. Dar daca pentru asta era hartia, pentru ce este stampila. Ma lamuresc repede dupa explicatiile primite. Uite, aici ai primarii, fiecare in cate un patratel, pui stampila frumos in interiorul oricarui patrat, fara sa atingi marginile, ca altfel se anuleaza votul.

Imi iau jucariile si intru in cabina de proba. Deschid buletinul de vot, ma uit la stampila, dar ceva nu se potrivea. Astia pusi in patrate, stampila rotunda. De ce nu i-au pus in cercuri, ca la Google Plus, ma intreb eu, sau de ce nu au facut stampila patrata?

Ma uit si mai atent la stampila si vad ce scrie pe ea. VOTAT. Cine e asta? Votat? Eu sunt Haotik. Asa ca las frumos deoparte stampila lor cu votat si scot din buzunar stampila cu Haotik.

Acum pe cine sa votez? Ma uit prin patrate, doar-doar oi recunoaste pe cineva, poate vreunul din ei o fi prieten pe facebook cu mine sau mi-a dat 1000 de like-uri la articolele mele. Nope, nici unul cunoscut. Ma uit la Cojocaru ala, o fi ruda cu bloggerul…. si daca nu e si rispesc votul aiurea in zadar? (A zis sefu’ sa nu mai folosesc cuvantul asta). Ma tot uit pe lista si nu imi este niciun nume cunoscut.

Las’ ca aleg dupa partide, ca de astea sigur am mai auzit. Primul partid PSD; nu, asta nu e bun, sefu’ a zis ca antreprenorii sunt liberali si astia sunt sociali, deci nu se pupa, nu e bun, in plus imi aduce aminte de Badau, asa ca Badescu, Badau, tot de laturi e vorba, asa ca sa trecem mai departe.

Ma uit la PNG-CD, nu-mi place, e un partid invechit, nu au auzit ca nu se mai poarta CD-urile si acum la moda sunt DVD-urile? Daca era PNG-DVD parca, parca m-ar fi tentat. Trec la urmatorul. UNPR. Doar unul. Mie nu-mi ajunge un PR, eu am multi care se ocupa de PR-ul meu atat in online, cat si in offline, cu UN singur PR nu se face primavara, asa ca nici partidul asta nu e bun. Urmeaza pe lista Partidul Totul pentru Tara. Serios? Asta e nume de partid? Ai dreacu’ sa fiti voi, Partidul Totul pentru Bloggeri nu ati fi facut. Na, ca nu va dau niciun vot nici voua.

Urmatoarele doua – PPDD si PPPS – ma duc cu gandul la powerpoint. Dar nu sunt sigur ca e vorba de Partidul Prostilor Dreapta Democratica si Partidul Prostilor Partea Sociala. Ca sa fie si de stanga si de dreapta. Sa ai de unde alege. Dar eu nu-s prost, asa ca nu pot sa aleg nici acest partid, si trec la urmatorul.

Partidul Forta Civica. Ma uit atent, poate au gresit denumirea, eu stiam doar de Forta Steaua, Forta Steaua…. Ole, ole, ole… forta civica unde joaca?

– Auziti domisoara, vi s-a facut rau? aud o voce in spatele meu.

– Nu, nu, sunt bine, inca ma gandesc cu cine sa votez. Si sa stiti ca Haotik nu vine de la haotica si nu sunt deloc domnisoara, da?

– Bine, bine, dar incercati sa va grabiti, ca mai sunt si altii care vor sa voteze.

Auzi tu, cica trebuie sa ma si grabesc, apai daca astia nu-mi plac, ia sa scot eu frumos pixul sa desenez un patrat si sa pun stampila cu Haotik.ro in interiorul patratului, fara sa atinga marginile ca sa fie votul valid, da?  Haotik primar, ca sa nu mai lucrez ca sclavul la sefu’ si sa ma trimita pe mine la vot in locul lui.

 

7 comments

 1. Alegerile astea au fost un fel de Madagascar :
  PDL : Andrei (Alakay-leul) Volosevici
  USL : Iulian (King Julien) Badescu
  PPPS : Nina (Melman) Safta
  PNTCD : Eugen (Kowalsky) Cristescu
  si se poate continua

 2. @Adrian aveam o lista cu candidati si partidele iar la Volosevici scria – actualul primar, si ca sa nu ma fac de ras ca nu stiu daca e sau nu in partid ca am impresia ca nu ai voie sa fi in partid cand esti primar am sarit partidul respectiv. Nu e vre-o conspiratie secreta sau vreo sustinere ascunsa.

  In plus sefu’ nici macar nu a fost la vot. (Adica in viata reala,etc)

 3. Haotik, primarul are voie sa fie in partid. Acum daca ne ies contestatiile, in maxim 10 zile o sa te avem primar si te inscrii in partidul bloggerilor din Romania.

Comments are closed.