Idei pentru cei de la google

Posted by

Tot vazand ca se chinuie ei cu linkurile alea platite pentru inbuntatatirea rezultatelor si a relevantei Page Rank-ului mi-a venit o idee.

Nu credeti ca decat sa incercati sa obligatii lumea sa puna linkurile cu rel=”nofolow” ca ar fi mai simplu sa incercati sa puneti userii sa puna pe siteurile lor google analytics.

Iar importanta unui site sa fie stabilita si de numarul de vizitatori care se reintorc pe site? Asfel daca exista un procent mare de vizitatori care se tot reintorc pe siteul ala e clar ca siteul este important. Cred ca aceast indicator e mult mai relevant decat daca am eu linkuri cumparate mai stiu eu pe unde.

Pentru ca regula aceea cu nofolow e total stupida, pe de o parte zice ca sa pui iar pe de alta parte linkurile normale sunt alea de le pune omul de buna voie pe siteul lui, si daca nu sunt platite pot fi cu nofolow. Pai de unde stiti voi cand sunt sau nu platite. Ca poate am un site cu PR7-8 pe care nu vand linkuri dar pe care pun linkuri catre celelalte siteuri ale mele. Si faptul ca le pun cu nofolow, ca doar le pun asa din suflet, o sa ma penaliati ca vand linkuri desi nu vand nimic. Pe de alta parte daca toata lumea o sa puna nofolow de frica ca sunt penalizati la ce drac mai foloseste Page Rankul daca nu or sa mai existe linkuri normale. Adica regula voastra e facuta mai mult pentru prosti, nu am fost de la inceput de acord cu ea si nici nu o sa fiu. Asa ca poate va ajuta ideea de mai sus cu „visitor return” care ar da mult mai multa relevanta siteurilor.

Aaaa si sa stiti ca nu am uitat ca aia de la AdSense sunt niste hoti imputiti care mi-au furat bani si blocat contul pe nedrept, dar motorul de cautare inca se chinuie sa faca treaba buna saracul si satul de spamerii de pe net si de alti profitori nu ma supar sa dau o mana de ajutor oricand si cum pot companiei google.