Ikea Romania: prima impresie

Posted by

Astazi daca tot am ajuns dis de dimineata in aeroportul Otopeni, am zis de ce sa nu dau o fuga si pe la Ikea. Era a treia tentativa de a ajunge in interior, prima fiind oprita de o coada imensa iar a doua tentativa de o pana de curent. Cand am ajuns inca nu era deschis, asa ca am dat mai intai o fuga prin Carrefour ca tot e langa.

Citisem eu prin ziare ca pentru Suedezul cu 1000-2000 de euro salariu e marfa mai ieftina decat pentru Romanul cu 200-300 de euro salariu, ca de asa e romanul mai prost si pentru el se poate si marga mai scumpa ca de domnule calitatea costa.

Dar sa vedeti calitate domnule. Am zis ca daca tot am venit sa nu ies cu mana goala din magazin asa ca am cumparat 2 prosoape si un set de 8 umerase, pe ambele scria mare: „MADE IN CHINA”, aceleasi calitate si marfa ca la Carrefour, Metro, Praktiker.

Deci Ikeea Romania este  un mare KITSCH.

12 comments

 1. Eu am stat 1 an de zile in Italia si vreau sa spun ca dintre toate IKEA era cea mai mare dar nu se cumpara chiar asa de bine. Asta pentru ca din punct de vedere calitativ era marfa mai buna cam peste tot. Asa zic ca e si aici!

 2. Nu este kitch nici pe departe. Conceptul IKEA a fost lansat pentru a oferi produse casnice ieftine. Asta ar fi una. Al doilea, in conditiile globalizarii de astazi, cine vrea sa reziste ca firma pe piata mondiala cauta locuri unde mana de lucru este ieftina. De aceea toate companiile din lume care sunt inca in business au cel putin o parte a activitatii mutata in China sau India sau Asia de Sud-Est. Asta e regula-daca vrei sa fii in vanzari trebuie sa produci ieftin. Kitsch-ul se refera la o modalitate de a categorisi un produs-respetiv ca fiind de prost gust. IKEA insa nu intra in aceasta categorie-designerii sunt de top si adunati din toata lumea.. Ca marfa poate fi de slaba calitate asta este altceva, insa se poate compensa cu designul superior. Depinde ce vrei si cati bani ai in buzunar. Totul e relativ

 3. Si ia umerase de la rusi, sunt mai ieftine si tin ca tancul sovietic…

 4. salutare, ce mai faci?Si eu vreau sa zic,aici in Anglia sunt o gramada de IKEA,dar sa stii k lumea nu se inghesuie sa cumpere de acolo…intradevar,sunt ceva mai ieftine unele produse, dar si calitatea e pe masura…am avut ceva lucrari in cateva IKEA,si am vazut chiar si marfa adusa de la noi din tara, k de exemplu scaune din trestie sau ce dracu e aia impletite, mese din lemn,etc.Deci…

 5. Simt un pic de complex de roman saraciu care spera sa fie totul degeaba si s-a trezit la pomul laudat ca nu-s toate asa de ieftine precum spera el, asa ca a luat doua rahaturi si a plecat acasa injurand cat il tine gura. Pentru linistea ta sufleteasca, iti recomand cu caldura oborul de pe Dambu, pe banii de un prosop cu prostia aia de imprimeu de la Ikea iti iei cel putin un se de prosoape cu Zavoranu si Iftimoaie acuplati intr-un reverse cowgirl.

 6. Sincer o bucatarie de 4 milioane mi sa parut chiar ieftina, am luat masuri sa mi-o cumpar, asa ca nu inteleg ce tot dai tu cu acel „totul degeaba”

  Scrie prin toate ziarele ca acelasi dulap de 10 euro din Ikea Suedia in Ikea Romania costa 15 euro, si nu despre asta era discutia sau revoltarea mea, ci despre pretentia ca daca iau ceva din Ikea macar sa vad Made in Suedia, Made in Germany nu Made in China. Deci nu vad nici un complex in asta, si prosoape cu Zavoranca sa iti iei tu, eu le prefer pe cele albe, imaculate.

 7. Du-te la un electronist, desfa un incarcator nokia made in germany si unu made in china, si pune-l sa le analizeze, ca mod de executie, realizare etc. E tot un exemplu din viata mea, tatal meu fiind electronist, poate nu e cea mai sugestiv dar prinzi tu ideea.

 8. In aceeasi situatie sunt multe masini – Rover 100, Chevrolet Aveo, ba chiar si un BMW 3 ceva mai vechi, precum si infamul F-150 de acum 2-3 ani. Nu spune nimic un crash test. Ce vroiam sa subliniez e ca se vor face acolo din ce in ce mai multe lucuri, de o calitate mai buna sau mai proasta. Si va fi ca si cu marfa vestica – cine isi permite isi ia.

 9. Am cumparat o masuta de la Ikea, am vazut-o in pliant arata bine, dupa doua luni s-au desfacut picioarele s-a scorojit autocolantul. Am zis „s-a intamplat”. Cumpar 2 comode, 2 sifoniere.
  S-au desprins placajele, nu mai am etajere, la comode sistemele de glisare s-au desfacut, am ramas cu butonu in mana. Nu cumparati nimic de la ei.

Comments are closed.