Acum ceva ani am cumparat o imprimanta super desteapta, stie sa scrie pe CD-uri; si, cum aveam in cap afaceri mari cu CD-uri de prezentare si chestii de genul acesta, a fost la acel moment alegerea perfecta. Intamplarea a fost sa stric ceva printuri, ce sa mai ocolesc acum, inainte sa dau materialele la tipografie, am corectat eu ca desteptul „reînvie” in „reânvie”. Cei de la tipografie nu au observat si astfel am gresit 3000 de flyere. In disperarea de a repara greseala, am zis ca le fac eu la imprimanta, eram in contratimp, trebuiau livrate clientului, WillTV, si eu tocmai stricasem toata treaba. De fapt, mai grav, le-am livrat si am fost sunat sa mi se spuna ca sunt „putin” gresite. In disperarea mea de a le livra la timp, am zis ca le scot la super imprimanta mea color, dupa 90 pagini (280 de bucati adica) s-a terminat culoarea galben, si se stie ca la Epson un cartus gol duce la nefunctionarea imprimantei. Problema e ca aceasta imprimanta are 6 cartuse si nu doar galbenul a avut de suferit in incercarea mea de a corecta greselile de limba romana. Costul celor 6 cartuse ale ei, cumulat, dadea mai mult decat imprimanta noua. Asa ca am depus imprimanta inapoi in cutie si acolo a ramas de vreo 2-3 ani aruncata pe un dulap. In afara de tentativa esuata de a repara fluturasii de Pasti, a mai fost scos la imprimanta si un cd de teste atunci cand am luat-o.
Zilele trecute am descoperit un sistem care pare revolutionar, mai ales ca pret, dar si fiabilitate. Sistemul se numeste CISS si cred ca e o sansa pentru ca imprimanta mea care zace in cutie sa prinda viata.
Ce este CISS? Inainte de a va explica in date tehnice ce este, o sa va explic asa cu propriile cuvinte. Sunt niste rezervoare mult mai incapatoare de cerneala, care stau extern imprimantei si care sunt conectate la cartuse, sau ma rog la niste „simulatoare” de cartuse. Sistemul nu e nou, l-am vazut la plotterele de mari dimensiuni, dar nu m-am gandit ca este foarte eficient si la imprimantele de mici dimensiuni. Pe scurt, costurile pot fi reduse pana la 95%, dar faptul ca pot sa reincarc usor cartusele fara sa ma doara capul, il vad ca principalul avantaj al sistemului. Mai ales ca inca mai am ceva cerneala color. Mai am o imprimanta (care e vai de mama ei), la care cartusele se pot incarca foarte usor, asa ca sunt perfect constient de ce avantaje majore reprezinta acest sistem CISS. Din pacate, nu am gasit la ei pe site imprimanta mea Epson R220, dar are toate sansele sa fie compatibila cu un R270 zic eu, trebuie sa ma consult cu ei in prealabil si vedem.
Cum arata un CISS in date tehnice:
– Pana la 95% economie la bani;
– Pretul cernelii este de 29 RON pentru 100 ml (echivalentul a pana la 28 de cartuse obisnuite);
– Calitatea tipariturilor este aceeasi utilizand acest sistem.
La final am si o mica surpriza, am gasit undeva prin dulap si cele doua flyere, varianta gresita si cea corecta si am facut o poza, sunt sigur ca voi starni unora nostalgii si amintiri placute.
Comments are closed.