Incarcator USB pentru Vodafone Mifi 2352 home made

Posted by

Inventia nu e a mea, am gasit-o pe net si am inbunatati-o putin. Cei care aveti deja un astfel de router de la Vodafone stiti deja ca in momentul in care il conectati pe USB la un calculator trece automat din modul „router wireles” in modul „modem usb” ceea ce nu este cea mai fericita combinatie mai ales in cazul meu in care instalarea lui pe linux e putin mai complicata.

In plus daca mai vreau la inca un laptop net, odata ce l-am conectat la USB, adio router, adio net la celelalte 4 deviceuri (suporta maxim 5).

Ei bine ideea care am gasit-o pe net era de a cumpara inca un cablu usb mini si de a taia doua din cele 4 fire care trec prin el: Verde si Alb. Adica taiem firele de date si raman doar firele de alimentare pe acel cablu.

Problema mea ce-a mai mare a fost mufa usb mini a modemului, pentru ca desi am prin casa tot felul de cabluri usb cu tot felul de usb-mini, micro sau cum s-ar mai numi, in cazul routerului in afara de cablul de la el nu am avut vreodata alt cablu cu aceeasi mufa. Asa ca in mod cert nu aveam chef nici sa stau sa caut pe net unu de cumparat dar nici sa-l stric pe cel original.

In final mi-am dat seama ca un prelungitor de usb e mult mai usor de gasit prin casa ca sa poata fi stricat. De obicei se da un astfel de prelungitor cand cumperi mouse. Cum aveam vreo 3 am gasit repede unu care sa poata fi sectionat si transformat in incarcator pentru Vodafone Mifi.

In cazul meu am gasit 2 fire rosi, unu portocaliu deschis, unu albastru si unu verde. Am presupus ca cel de culoare foarte deschisa il inlocuieste pe cel alb iar cel verde trebuie de asemenea taiat. Din gresela si pentru ca albastru ala semana initial cu verde la lumina unui bec chior am taiat si pe cel albastru. Am injurat putin cand mi-am dat seama ce am facut dar la teste am vazut ca merge, nu stiu eact cat incarca sau ce incarca dar pare sa mearga totusi si asa. In principiu ar trebuii sa taiati firele de date.