Internet gratis. Hotspoturile de cartier

Posted by

Acum 2 zile m-am dus la un prieten sa ii bag macurile in router ca statea cu el scos din priza ca nu cumva sa intre vecinii pe netul lui. E cam paranoic el asa. Am dat o scanare si am vazut vreo 4 routere, 2 cu cheie si unu fara nimic. Am dat conect si bineinteles ca sa conecata, aveam net, am dat un showmyip si am vazut ca e un net de la astral.

Un alt prieten care sta pe strada din spatele blocului meu imi zice ca are un vecin care „da net” la toata strada, pentru ca tot asa a pus un wireles care are pana si parola de admin standard. Avea intentii rusinoase sa ii skimbe parola de admin si eventual sa ii taie netu.

Pe strada mea mai stiu pe unu care da iar net gratis la toata strada. Asta pentru ca mi-am bagat linuxul pe router si mi-a fost sila sa stau sa ma documentez care sunt comenzile din iptables care fac filtrarea dupa mac adres, In adminul standard era mai simplu.

Azi m-am mai jucat cu routerul si la un moment dat nu mai reuseam sa intru pe el, dar aveam net, vreo 5 minute mai tarziu am vazut ca defapt eram conectat pe un dlink (cam departe de mine ca am 50% acoperire). Nu am avut curiozitatea sa vad ce ip are.

Ar fi interesat da facut o harta a strazilor care au astfel de hotspoturi care dau net gratis. Si ce ziceau nenea aia de la primaria Bucuresti si Pitesti, ca dau net in parcuri intre nu stiu ce ore? Pai nu vedeti mai nene ca daca e un bloc pe alaturi sunt sanse sa am net gratis si de 100 de ori mai rapid si la orice ora? Deci nu mi-ati castigat votul nici prin aceasta chestie.

7 comments

 1. Asta e old, in State mai multe persoane au venit cu calculatoarele in garantie ca nu le mai merge netu, bagase vecinu cheie pe wireless…

 2. eu am reteaua la liber dar netul e restrictionat decat pentru 2 calculatoare 🙂 de altfel, nu ii inteleg pe cei care isi pun protectie la wireless lan. lan-ul il las la liber, poate poate mai joaca cineva un cs sau un nfs pe retea.
  dar netul e numai al meu 😀

 3. Eu am filtru pe mac la router, si mai sunt inca vreo 3 wirelessuri cu cheie. Dar am fost si eu la cineva care avea net gratis de la vecini dar ii merge numa in bucatarie 🙂 avea si el net dar nu avea router.
  Oricum eu am auzit de un proiect aici in Suedia: e un ISP care cica iti da el un modem wireless pe care tre sa il lasi la liber pentru ceilalti care au acelas ISP, si implicit o parola, ceva si astefel tu sa fii un hotspot (pe care ISP-ul il publica pe o harta). Dar si tu la randul tau stii alte hotspoturi de la acelas ISP si in genul asta vor sa faca orasele mari sa aiba acoperire wirelss la net.

 4. si eu am asa un vecin. numai ca e cam neserios: o zi da, 3 ba. nu prea ma pot baza pe el. chiar ma gandeam sa port o discutie serioasa cu el, asa nu se mai poate!!!!
  la inceput a fost baiat de treaba, vreo luna am stat pe netul lui! 😀

 5. Intrebarea e. E legal si etic sa stai pe netul veciunului (vorbind in general…). Eu zic ca legal e. Ca e responsabilitatea lui sa isi puna filtru sau cheie. Dar ce se intapla daca faci trafic ilegal pe IP-ul vecinului? Atunci cine e de vina si cum te poate descoperi?

Comments are closed.