La Multi Ani Radio Prahova

Posted by

Radio Prahova serbeaza astazi 18 ani de existenta. 18 ani in care au ajuns de la un mic radio local la radioul numarul 1 din Prahova si cel mai mare radio local la nivel national.

Eu nu o sa scriu despre unde e azi radio prahova, relatia mea cu radio s-a terminat in urma cu multa vreme, cam tot pe atunci cand s-a terminat si relatia mea cu cititul cartilor. Nu e vina lor, internetul a venit si a furat incet incet din viata mea, din noptile mele din somnul meu. Defapt de cand ma stiu am fost pasare de noapte, si cum nu exista internet ce puteai face noaptea decat sa asculti la radio si sa citesti carti.

Cand imi zici Radio Prahova ma napadesc amintiri. Amintiri placute. Atat de multe, atat de profunde, incat Radio Prahova se estompeaza si apare doar ca muzica de fundal a unor vremuri demult trecute. E ca o muzica veche care se aude pe fudalul unei sali de dans de multa vreme parasita. Scriam poezii pe vremea aia, tot asa noaptea. Ascultam uneori radio, alteori pur si simplu stateam in linistea noptii.

Sa fi trecut 15 ani de atunci? Sa fi trecut mai mult? Nu stiu ce emisiuni aveati atunci, noaptea era muzica, si muzica buna. Atat imi amintesc, ca adormeam pe muzica voastra, ca imi cream viata cu muzica de la radio pe fundal.

Apoi au venit alte vremuri, facultate, mutat din oras, internetul, un job in timpul facultati. As zice ca au fost vremuri mai tulburi, dar chiar si atunci daca stau sa caut gasesc destule amintiri frumoase. Oricum ati fost alaturi de mine in cea mai frumoasa parte a vietii unui om, si atunci nu pot decat sa imi aduc aminte cu placere de voi.

Astazi faceti 18 ani. Probabil lucrurile s-au schimbat mult, probabil ca exista o latura mult mai comerciala, dar sper eu ca pasiunea de atunci a ramas. Eu astazi nu mai ascult radio, nici macar sufletul nu mai mi-l ascult. Doar din cand in cand la ore tarzii din noapte ii aud tipatul indepartat si atunci se intampla sa iasa un articol ca asta la iveala.

In rest muncim ca sa traim si traim ca sa muncim, si poate din cand in cand ne aducem aminte de alte vremuri in care si voi si eu faceam primii pasi al unui drum lung, aventuros, care nu stim niciodata cand se termina.