Limitati de proprile noastre idei

Posted by

De cate ori nu ne dorim sa facem un lucru si nu indraznim din cauza proprilor idei despre ce ar spune lumea, despre cat de nebun tre sa fi ca sa faci cutare lucru, sau despre cat curaj.

De cate ori nu visezi sa faci lucruri pe care nu ai indrazneala sa le faci cu adevarat. De cate ori nu vezi o fata frumoasa pe strada si ai vrea sa te duci sa ii vorbesti dar nu ai curaj pentru ca te-ar crede nebun? De cate ori nu vezi un om beat pe strada, in neputinta, si ai vrea sa il ajuti dar eziti pentru ca te vede lumea? De cate ori nu vrei sa spui ceva, ceva ce gandesti cu adevarat si te abti pentru ca cei din jurul tau te-ar crede nebun sau ciudat? De cate ori ai ocazia sa suni sa intri in direct la radio sau la tv, dar ceva te opreste si te face sa cedezi altuia cu mai mult tupeu si sange rece? De cate ori nu ai vrea sa incerci sa faci lucruri iesite din normal, dar nu poti sa le faci pentru ca te vede lumea?

Tipam dupa libertate, si totusi nu ne putem bucura nici macar de putina libertate pe care o avem.

Daca nu poti rupe macar aceste lanturi care ti le-ai creeat singur cum poti sa te vaiti ca nu ai indeajunsa libertate pe cat ai dorii?

Si daca o sa zici ca eu sunt nebun si ca nu ai parte de nici o limitare in vaiata ta o sa iti propun cateva provocari care sper sa iti dea de gandit.

Ai avea curajul sa te duci sa cersesti in intr-o piata publica plina de oameni, eventual in care pot fi si cunoscuti? Ai avea curajul sa te duci tot intr-o piata publica sa te sui pe un butoi si sa ti o cuvantare? Dar sa stai gool golut, asa cum te-a facut Dumnezeu in aceasi piata publica? Dar sa iei o camera de filmat si sa iei asa interviuri pe strada? Dar sa pleci in pelerinaj fara bani in buzunar si traind la mila celor care vor sa iti dea o bucata de paine? Dar sa apari la tv? Dar sa …. ( pot fi sute si mii de lucruri pe care vrem sa le facem de-a lungul vietii si pe care proprile noastre limitari ne impiedica sa le facem)

Cate lucruri ai vrut sa faci de-a lungul vieti si nu ai avut curajul sa le faci? 10? 100? 1000?
Care sunt lucrurile care le regreti cel mai mult ca nu le-ai facut.