Linux vs Windows

Posted by

In fiecare zi ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa renunt la XP si sa incerc linux. In fiecare zi aman pentru urmatoarea. Cei de la Microsoft vor sa scoata XP-ul de pe piatza si sa vanda doar Vista.

M-am jucat cu Vista si pot sa spun ca nu mai e XP-ul cu care ne-am invatat, lucrurile sunt asezate alfel sau au denumiri diferite. Daca tot tre sa ma familiarizez cu un OS nou, atunci clar Vista a pierdut razboiul.

Oricum lucrez zilnic pe linux, ma dascuc cu el, singurul lucru care inca ma sperie este faptul ca pentru unele chestii s-ar putea sa fiu in dezavantaj. Cum ar fi un PDA care are windows si se sincronizeaza de minune tot cu windows, ceva photoshop desi mai nou culmea mi-am instalat GIMP pe windows, si eventual Flash si Dreamwaver desi Edit+ isi face mult mai bine treaba in 90% din situatii.

Daca sunt intrebat de ce nu trec pe Linux, nu am un raspuns clar, e ceva de genu, m-am invatat cu condusul simplu de la Loganul meu si nu vreau sa incerc o masina de 50 de mii de euro cu sute de butoane si comenzi complexe. Poate si putina incapatanare, si putina teama de necunoscut, poate si putina lene in a ma chinui sa calaresc un sistem de operare nou.

Oricum zilele sitemului Windows sunt numarate. De bine de rau, laptopul a venit cu licenta de xp dar alfel, nu il mai foloseam. Chiar si avand licenta la el e o chestiune de timp pana voi renunta la el.

Unu din lucrurile care ma deranjeaza e ca mi-a expirat licenta la Kavspersy si tre sa dau iar bani sa mai am un an licenta. Pentur ce sa imi bat capul cu virusii cand pe linux nu exista acesata bataie de cap.

Cand a aparut windows 98 nu m-am grabit sa trec la el, lafel si in cazul win 2000 sau xp. Am obiceiul sa trec printre ultimi la un nou sistem de operare, atunci cand il are toata lumea si cand sau rezolvat bugurile mari din el. Dar Vista nu prea mai e un Windows, si atunci cand va venii vremea sa schimb sistemul de operare, cred ca voi intra dedicat in lumea linux.

2 comments

  1. Eu sigur nu trec la Linux, cel putin pana nu moare XP de tot, Vista nu ma sperie deloc, atat ca e enervant cu toate protectiile si firewall-ul care abuzeaza la greu de persoana ta… Linux are cel mai mare handicap fata de tot, nu ai ce face cu el pe partea de Media, poate cand va fi la nevel XP, o sa trec sigur… Eu il vad doar pentru sistem server…

  2. Am folosit linux mai demult…Kubuntu…si mi`a placut foarte mult.Momentan nu`l mai folosesc , dar cand imi iau laptop ma bag iar pe el.

Comments are closed.