Ma ajutati cu ceva legislatie?

Posted by

Caut niste legi, de fapt ar trebuii sa imi fac timp sa le caut, si cu nu reusesc de cateva saptamani sa gasesc timpul necesar m-am gandit sa va cer ajutorul. Asadar am nevoi de legislatia de mai jos:

1. Stiu ca ai voie sa filmezi in spatile publice. M-ar interesa aceasta lege, sa vad ce scrie in ea, sa stiu daca am aceleasi drepturi si in autobuz sau in tren.

2. Stiu ca in afara de politie nu are altcineva voie sa-mi ceara cartea de identitate, iarasi m-ar interesa legea care prevede aceste lucruri sa o livrez tiparita celui care are chef sa ma legitimeze.

3. Vreau sa stiu de asemenea cand am voie sa filmez pe cineva in spatiu public si cand nu am voie, eventual daca exista o lege care sa lamureasca si asta pe care iarasi as vrea sa o am tiparita cu mine si sa o servesc vre-unui nervos care e deranjat de „faptele” mele.

4 comments

  1. Formuleaza exact aceasta intreare si pe avocat.net
    Te vor ajuta cei de acolo, si sunt cei mai in masura sa-ti dea raspunsuri corecte si clare.

  2. De asta cu filmatul stiu ca ai voie sa filmezi fara probleme in spatiul public , insa si daca ai avea legea s-ar gasi un domn politist destul de prost incat sa te ia la intrebari cum am patit eu zilele astea cand am tras niste cadre pe langa primarie.Depinde si cum filmezi , daca iti faci mini-tabara cu trepied , sau alte chestii probabil ca unii vor parea deranjati.

Comments are closed.