Mi-am asigurat calitatea apei la casa cu purification.ro

Posted by

Mai greu, dar lucrarile la casa continua si am ajuns in sfarsit la montarea tevilor si a instalatiei tehnico-sanitare. Si am inceput cu filtrul pe care il aveam deja de ceva vreme si care astepta cuminte in cutie sa fie montat. Si cum m-am saturat de mesteri priceputi care sa monteze ei, am zis ca de data aceasta m-oi pricepe sa mi le montez si singur. Asa ca m-am pus putin pe studiat, sa inteleg si eu ce inseamna „de-o jumate” si „de trei sferturi” si sa asamblez incet-incet intreaga instalatie.

De ce am ales purification.ro ?

Pentru ca au produse de calitate, pentru ca produsele 3M sunt certificate NSF la nivel international si, nu in ultimul rand, pentru ca am incredere in calitatea produselor oferite. Va invit si pe voi sa aruncati o privire pe site-ul lor (purification.ro) inainte de a va povesti ce produse am ales eu si de ce am ales cele doua produse menite sa imi protejeze atat instalatia casei, cat si apa pe care obisnuiesc sa o consum de la robinet. O sa vedeti mai jos si explicatiile pentru care fac asta.

Prefiltrul – cel de la intrarea principala a apei in casa

Multi or sa spuna ca nu e neaparat necesar; si in multe cazuri nu este, dar avand in vedere complicatiile prin care am trecut cu apa si faptul ca sunt legat intr-o conducta de metal auxiliara celei principale de sub strada, in cazul meu e mai mult decat necesar; si oricum, dupa cum vedeti si in poze, a mai existat murdarie si pe teava, nefiind utilizata anterior.

Eu il consider necesar pentru a proteja bateriile care sunt destul de scumpe, dar si tevile de apa. Am vazut la bloc cam ce se strange pe ele, deci consider ca este o investitie foarte buna si un astfel de prefiltru in cazul meu.

De ce consum apa de la robinet?

Nu am sa intru in dilema: care apa e mai buna, daca e mai buna cea imbuteliata la sticla, daca e buna sau nu apa de la robinet. Fiecare e liber sa aleaga sa consume apa pe care o considera el ca e cea mai buna.

Alimentarea cu apa a orasului Baicoi se face din doua surse, Paltinu (Campina) si Maneciu, ambele surse avand o calitate foarte buna a apei. Despre filtrarea apei de la Campina stiu foarte multe, acum aproximativ 15 ani am lucrat la sistemul de monitorizare software a calitatii apei de la statia de filtrare de la Paltinu, asa ca as avea incredere sa beau apa respectiva chiar si fara sa am vreun filtru si nu mi-as face niciun fel de probleme. De asemenea, sunt nascut si crescut in Campina, deci am baut apa aia vreme de … cam toata viata mea cred… iar in vacante ma mai duceam la bunici, la Maneciu. Deci beau apa aceasta cam de 44 de ani. Si, apropo de un mit, apa respectiva vine dintr-un izvor in aval de barajul Paltinu, si nu din Baraj.

Daca ai incredere in apa respectiva, de ce totusi ti-ai pus filtre? Ei bine, calitatea apei la iesirea din statia de filtrare e una, si ce se intampla pe traseu e alta discutie. Sunt si zone cu tevi vechi, ruginite, se mai sparg uneori si astfel ajung diverse mici impuritati in apa, deci cumva o filtrare in plus nu strica, si am ales doua sisteme de filtrare pentru a ma asigura ca totul este in regula.

Al doilea sistem de filtrare – cel mai important

Cum va spuneam mai sus, la intrarea in casa am pus un filtru care sa asigure puritatea apei in intreaga instalatie, dar suplimentar am ales si un filtru de apa potabila 3M Aqua-Pure Complete cu filtru de apa cu carbune activ 3M Carbon Block bacteoriostatic pe care am de gand sa il montez cand va fi gata bucataria. Vine cu baterie separata, ceea ce il face si mai util, pentru ca asigura o viata mai indelungata a filtrului, nefiind nevoie sa filtrezi decat apa pe care o bei si nu si cea cu care te speli pe maini, speli vasele si asa mai departe.

Detalii despre baterie si filtru gasiti aici. Iar daca ulterior aveti nevoie de filtre, gasiti o oferta buna aici.

Ce pot sa va spun despre acesta al doilea sistem de filtrare? Pai, elimina clorul in procent de 98%, elimina plumbul 99.3%, elimina compusi organici volatili sau alti agenti contaminanti in procent de 92-99.8% si elimina sedimentele cu dimensiuni de 0.5 microni in proportie de 97%. De asemenea, elimina asbestul, tot felul de tipuri de paraziti de care nu am auzit in viata mea, dar ceea ce este iarasi important, pastreaza mineralele (magneziu, potasiu etc.) si pH-ul natural al apei prin tehnologia Carbon Block.

In concluzie

Pot bea linistit in continuare apa de la robinet fara sa-mi fac griji ca ar putea fi o apa de calitate proasta. Ba mai mult chiar, decat sa stea sticlele acelea cu apa in soare prin cine stie ce curte a unui depozit inainte sa ajunga la raft, prefer clar apa de la robinet in detrimentul celei imbuteliate.

  • Daca aveti mai multe intrebari tehnice, sunati la 0770772334, au suport tehnic si experienta pentru clientii din toate orasele din Romania.
  • Cititi si www.purification.ro/prefiltre daca aveti intrebari despre prefiltre.

Galerie foto