Muzeul Grigore Antipa

Posted by

Cand am plecat de acasa am zis sa nu iau aparatul de fotografiat cu mine, ca de e muzeu romanesc si astia sunt bulangii si imi cere o groaza de bani ca sa fac poze. Mare inspiratie am avut, pentru ca era interzis fotografiatul. De ce? Nu am inteles. Prin toate muzeele lumii prin care m-am perindat puteai sa faci poze cat doresti. Dar asa e romanul mai are de invatat. Nu stie ca eu ma uit pe net, vad poze si daca imi place porma bat mii de km pana la locatia respectiva, cel mai bun exemplu parcul GardaLand. Sunt sigur ca unii dintre cititorii mei vazand pozele de la mine si-au planificat deja itinerariul intr-acolo la anul.

Deci nema poze de la Antipa, nema si alti noi vizitatori. Pozele sunt o forma de reclama care  le creeaza renumele si le aduce din ce in ce mai multi clienti. Dar cum spuneam, romanii mai au mult de invatat la capitolul turism.

Exceptand unele exponate cam prafuite de vreme, probabil impaiate pe vremea lu’ nea Nicu, muzeul arata destul de bine. Poate ca ziceam woow daca il vizitam acum un an, dar dupa ce am vizitat Muzeul de stinte naturale din Viena, nu prea mai am cum sa zic woow, nu pot decat sa zic saracacios. Dar cum stiu ca unele antrefacte costa de te indoaie, nu prea vreau sa fiu rautacios. Au facut si ei ce au putut. Exponatele erau interesante, dar putine la numar fata de muzeul din Viena.

Ce ma mai deranjat? Inca de afara de pe scari mirosea puternic a naftalina. Nu stiu cum le-au inbalsamat aia de la Viena dar nu mirosea deloc a naftalina, formol sau alte substante grele.

Pretul 6 RON, destul de mic in comparatie cu 8 euro cat ma costat intrarea la celalalt. Dar as fi preferat sa dau 8 euro si sa vad si aici tot atatatea ca acoolo. Cu toate astea tot a durat o ora vizitarea muzeului.