Ne facem temele atunci cand mergem la conferinte?

Posted by

Au mai scris si altii despre chestia asta, nu e ceva nou, nu e ceva ce sa nu stiti, dar am zis sa scriu si din punctul meu de vedere.

Desi, in mare, coincide cu ce au mai spus si altii, in cazul meu particular am, poate, niste idei expuse mai altfel.

In primul rand te interesezi cine mai vine la conferinta, alegi oamenii pe care ai vrea sa ii cunosti si studiezi cate ceva despre viata si pasiunile lor ca sa ai un punct de plecare. Nu-l vezi pe Bobby si te duci la el: „Salut, eu sunt X si as vrea sa te cunosc” suna gay rau de tot fraza asta. Mai bine te duci la el, salut am vazut ca esti pasionat de masini, si eu sunt pasionat, uite am o idee despre cum am putea avea pe un blog de masini si un widget care sa faca asta”.

In al doilea rand, probabil ai oameni pe care deja ii cunosti si vrei sa stai de vorba cu ei, sa le dai idei, sau sa te consulti in privinta unor idei. In cazul meu am tot facut ceva schimb de idei cu Manafu. Partea proasta e ca am ideile acasa in cap, cand ajung la conferinta, de oboseala, de emotii, de mai stiu eu ce, uit ideile. Asa ca am decis sa ma duc cu ele scrise pe un carnetel. (Ma rog carnetelul meu e ditamai caietul studentesc). La ultima conferinta aveam trei chestii de discutat, bineinteles ca mi-am adus aminte doar de doua dintre ele.

In afara de asta, e bine sa ai niste obiective stabilite de acasa. De exemplu, unul din obiectivele mele pentru Netcamp 2010 este sa fac o poza cu Marius Ghenea. Sun fan al emisiunii Arena Leilor si vreau eu pentru mandria mea de „pitziponc” sa am o asemenea poza, bineinteles pusa pe blog (fiecare cu fluturasii lui, nu va bagati).

Pe langa astea mai am ceva chestii de discutat cu Titus, cu Veronica, si cu altii. Vreau sa schimb doua vorbe si cu fata care participa mereu la toate conferintele, desi doar de cateva zile am facut legatura intre ea si proiectele in care a fost implicata.

Mai sunt si cateva chestii legate strict de eveniment. La Venture Connect nu calc, ca m-am speriat de ce insemana chestia asta comparativ cu seed. Cred ca ar fi interesat sa-l cunosc si pe Orlando, de vreme ce-i citesc blogul, dar vedem in functie de situatie.

Lui Costin iarasi trebuie sa ii dau niste explicatii legate de un articol, dar daca se intampla ca data viitoare sa nu imi aduc aminte despre ce naiba era articolul, o sa fie fun. Stiam ca i-am lasat un comentariu dar nu mai stiam despre ce naiba era articolul. Deh.. oboseala. Pe scurt vreau sa ii spun eu de ce vad necesara prezenta blogului personal pe facebook desi am si un profil cu prieteni.

Mai vad pe lista de participanti/vorbitori pe George Lemnaru, dar nu cred ca-l voi recunoaste ca nu am avut multe tangente cu el, dar as avea de vorbit cate ceva si cu el despre faptul ca mi-a stricat jucaria, ma jucam la varianta veche de e-republik si am abandonat jocul atunci cand a venit vorba de noua platforma.

Oricum am inceput cu ceva si am ajuns la altceva, dar cred ca e un bun exemplu care arata cam ce si cum pot pregati inainte de o conferinta. Depinde si de datele pe care le ai despre conferinta, daca stii deja prezentarea sau tema, si vii cu 2-3 intrebari de acasa e si mai bine, asa poate scoti o intrebare geniala si te faci remarcat, sau macar primesti un tricou de la Microsoft. (Asta se vroia o gluma, mi-au placut si baietii de la Microsoft cat si tricoul lor pe care-l port cu mandrie.)

Ideea e sa va pregatiti pentru conferinta, ca pe langa lucrurile pe care le aveti de invatat acolo, aveti sanse si oportunitati noi daca veniti cu temele facute.