Nesimtire maxima sau imi scapa mie ceva?

Posted by

Nu e prima scrisoare pe care o primesc de genul celei de mai jos, ce e scris cu italic e inlocuit de mine dar diferentele intre sunt minore. Si stau si ma uit la aceste mailuri si ma intreb, omul asta ma crede idiot sau doar face misto de mine.

In atentia administratorului siteului

Buna ziua,

Scuze de deranj dar tocmai am comentat la tine pe site si comentariul meu nu a aparut (Nu este prima data cand mi s-a intamplat asta, initial m-am gandit ca este o problema cu moderatul comentariilor) . Poate sa fie de la mine si pluginul pe care il folosesti pentru comentarii sa-mi fi catalogat comenetariul drept spam. Nu sunt spammer, ci doar un cititor al blogului tau. Numele cu care am comentat este : Gigi Poker  si am folosit aceasta adresa URL [….].

Deci esti un cititor al blogului meu, dar mailul e in atentia administratorului site-ului, iar in loc de un Buna Haotik, ca doar ne cunoastem daca imi citesti de zile intregi, poate chiar luni sau ani blogul, imi spui buna ziua. Sincer eu cred ca Akismet face minuni cu oameni ca tine. Daca vrei sa scapi de catalogarea de spam urmeaza pasii de mai jos:

Pasul 1: Cauta buletinul, se numeste de fapt Carte de Identitate.

Pasul 2: Pe randurile 2 si 3 sa zicem imediat sub Nume scrie numele tau, apoi sub Prenume scrie prenumele tau.

Pasul 3: Ia un caiet si scrie-ti numele de 100 de ori pe el.

Pasul 4: Felicitari acum stii cum te cheama si poti trece la pasul 5

Pasul 5: La campul nume de pe un blog poti trece Prenumele,  Nume + Prenume sau Nickname (Pana in momentul cand voi auzi pe cineva pe strada strigat „inchiriere masina ieftina”, „poker online” sau „matrimoniale”, aceste nickname-uri nu le aprob pe blogul meu)

Pasul 6: Dupa ce ai comentat ceva, gandeste-te daca intr-adevar aduci un plus de valoare articolului, comentariile de genul „vai ce tare esti”, „vai ce misto e asta”, nu fac decat sa consume timpul meu si al altora inutil.

Pasul 7: Daca ai un nume normal, un site normal si ceva interesant de spus, s-ar putea ca totusi akismet sa greseasca si sa ajungi tot in spam. Revino cu un e-mail mai politicos si intreaba-ma daca am vazut comentariul tau si lasa-ma singur sa decid daca vreau sau nu sa apara la mine pe blog.

9 comments

 1. Cred ca ai fost cam dur :))

  Am si eu un blog si primesc comentarii de genul acela destul de des (le aprob pe majoritatea). Tipul a incercat probabil sa faca 2 lucruri in acelasi timp : sa comenteze articolul tau (lucru bun pentru tine din punct de vedere SEO) si sa isi promoveze site-ul lui (lucru bun pentru el). Cu alte cuvinte aveti amundoi de castigat din asta 🙂

 2. Am mai vazut asta pe un blog insa alta abordare. Nickname gen incaltaminte si mesaj: Aproba comentariu sa vad daca ai blog dofollow si te trec in dofollow list… ceva de genul.
  Scopul lui a fost atins daca eu am citit mesajul respectiv 😀

 3. Tocmai ai pierdut timp valoros din viata ta cu un spammer. Iti dai seama ca se va intoarce si ca nu va avea nici un pic de greutate post-ul tau pentru astfel de oameni nu?

 4. + de valoare articolului… l-am adus deja
  Acum off topic, mi se intampla si mie sa se semneze oamenii sosete textile, tricouri imprimate :D. Unii chiar nu inteleg ca nu e ok si daca le explici tot pe a lor o tin, ca aduc in discutie pe altii cum ii lasi… spre exemplu eu ma semnez Pato Basil, ma rog ai putea sa ma consideri spammer ca pato.ro e blogul meu 😀 dar nu e chiar asa fiindca eu pot sa-ti arat buletinul 😀

 5. Nu am probleme chiar atat de stricte, si eu ma semnez cu Haotik si nu scrie in buletin Haotik.

  Nu as avea probleme nici cu Fane Sosetarul, dar cu sosete ieftine as putea aveaa o problema.

  Adica mi se pare normal sa faci seo pe nicknameul tau pentru ca cine cauta pe google haotik e clar ca pe mine ma cauta si nu pe altul, am zis nume sau nickname.

  Daca ei o tin pe a lor, le dai mark as spam si gata. O sa mai scriu un articol legat de asta cred ca zilele acestea.

 6. Io is dojo peste tot, deci nu e problema cu ‘brandul’, dar am inceput si io prigonirea adidasilor originali si ale altor nume ‘seo’. Uneori, daca e comentariul chiar OK, imi bat capul sa schimb numele si cititorul is da seama cam cum sa se semneze de acum incolo. Daca nu e un comentariu pe care sa-mi fie chiar mila sa-l sterg .. adio.

 7. E adevarat si ce zice Dojo… unele comentarii parca nu-ti vine sa le stergi fiindca se vede ca n-a publicat la misto… atunci ce faci? Haotik

Comments are closed.