NetCamp 2011 – emotii

Posted by

Am schimbat de vre-o trei ori titlul acestui articol nereusind sa imi dau seama care e titlul potrivit pentru un asemenea gest. Aseara cand s-a anuntat castigatorul editiei de anul acesta de la NetStart-up, Alexandru Ciubari s-a urcat pe scena si a facut ceea ce numai un antreprenor adevarat putea sa faca. A spus ca va dona banii castigati undei cauze sociale. Iar premiul 1000 de euro nu e tocmai de ici de colea. Din cate am inteles banii se vor duce la Valentina.

Proiectul lui, prin care a castigat locul I este de asemenea unul util si interesant. Eram oarecum pornit sa ii fac un review al proiectului dar mi-am dat seama ca se pierdea tocmai acest frumos aspect de a daruii altora si a ajuta. In plus cand ai trecut de un juriu format din nume grele prenum Bobby Voicu si alti nu prea mai vad rostul sa vin eu sa-mi dau cu parerea despre proiect.

What Font Is – www.whatfontis.com

Ce face acest proiect. Te ajuta sa identifici usor fonturie care te intreseaza dintr-o poza. Este un serviciu web, este foarte usor de utilizat. pur si simplu nu trebuie decat sa uploadezi o poza cu textul cautat si acest serviciu indentifica rapid care este fontul cautat.

Totul se face in 3 pasi simpli:

1. Incarcati imaginea sau url-ul catre imagine. De asemenea poti sa alegi ca sa fie facuta cautarea doar in fonturile comerciale, in cele grautite sau in toate fonturile

2. Sistemul ideitifica caracterele, utilizatorul trebuie sa introduca caracterele corespunzatoare imaginilor

3. Sistemul afiseaaza primele 100 de fonturi care sunt cele mai apropiate de imaginea introdusa. Fonturile comerciale pot fi achizitionate utilizant linkul indicat iar cele gratuite au un link catre download.

Deci daca vezi un font si iti place nu ramane decat sa-l identifici si sa-l cumperi sau sa alegi unu asemenator din cele gratuite.