Netcamp, o poveste despre antreprenoriat

Posted by

Peste cateva zile are loc o conferinta foarte importanta pentru antreprenoriatul si onlineul romanesc. Netcamp 2011. Mai precis pe 22 Noiembrie. Dar inainte sa va vorbesc despre motivele pentru care ar trebui sa fi acolo o sa va povestesc de ce Netcamp este pentru mine cel mai important eveniment de peste an. As putea sa spun ca l-am asteptat inca de anul trecut cu sufletul la gura si o sa intelegeti mai tarziu de ce. Oricum din pacate partea pe care o asteptam inca de anul trecut cu atata nerabdare nu mai exista in editia de anul acesta, dar asta nu inseamna ca nu o sa sper si nu o sa astept inca un an in speranta ca Netcampul de anul viitor va contine Launch 48.

Daca ar fi sa spun cateva evenimente care mi-au marcat viata as spune clar ca Mobile Marketing Conference a fost punctul de cotitura care mi-a modificat destinul si primele analize facute manual construiau baza la ceea ce mai tarziu avea sa devina Twitter Effect. De acolo au inceput implicarea mea mult mai serioasa ca blogger si profesionalizarea pe care am inteles-o mult mai tarziu. Apoi un alt eveniment care a fost un accelerator pentru mine a fost Netcamp (de fapt componenta lui de antreprenoriat numita Launch 48 + Live is a pitch)

Am invatat atunci ce inseamna, pitch (un cuvant pe care azi il folosesc in mod uzual in vocabularul meu). Am invatat atunci ca nu stiu nimic despre antreprenoriat dar incepeam sa realizez ca am antreprenoriatul in sange. Am cunoscut atunci cu acea ocazie niste oameni cu totul deosebiti, Andrei Rosca, Emanuel Martonca, Dragos Roua, Vlad Stan, Ian Broom, ca sa nu va mai zic iar si iar de Octav Druta.

Am tintut primul meu pitch, si nici nu vreau sa ma gandesc cat de varza am putut fi in cele doua minute in care imi expuneam ideea, Twitter Effect.

Am invat atunci ca habar nu am nimic despre ce inseamna un business, despre ce insemana sa fi antreprenor, despre ce inseamna sa gandesti si sa pui pe picioare o afacere. Nici acum nu stiu dar de atunci tot invat, mi-am schimbat enorm mindset-ul prin care privesc lucrurile si stiu ca mai am de inbunatatit enorm.

Nu stiu daca pot spune ca Manafu mi-a schimbat viata cu alte evenimente de la care am invatat foarte multe fara doar si poate, dar Netcamp – Launch 48 a fost evenimentul care intradevar mi-a schimbat viata.  Probabil si despre Netcam as avea foarte multe de spus dar dupa ce 10 mentori si 10 „coechipieri” toarna non stop timp de 48 de ore informatie cu palnia in tine, la Netcamp nu prea-mi amintesc decat cateva lucruri, dar si alea la fel de misto.

La Netcamp am tinut al doilea pitch (ca aveam eu impresia ca acum am invatat cum se face) si bineinteles ca a fost iar totul varza, pentru ca am tinut un pitch menit sa atraga investitori (ca asa invatasem) si nu unul adresat unor eventuali clienti. Asa am invatat ca pitch-urile sunt diferite de la om la om, de la situatie la situatie.

Deci nu stiu ce pot sa spun mai mult decat atat: Vino la Netcamp si s-ar putea sa-ti schimbe viata.