Adio iGoogle

Posted by

Cu toate aceste schimbari de zilele trecute, am decis sa fac si eu o schimbare in stilul meu de a lucra cu browserul si cu sistemul de operare Chrome OS, si incet incet, fara sa imi dau seama am zis ieri adio paginii de la iGoogle.

Factorul declansator a fost modul de la Google Reader care nu a mai functionat corect dupa schimbarea de zilele trecute. Asa ca am zis ca pot cauta o extensie de Chrome care sa imi afiseze feed-urile sus in colt cand apar unele noi asa cum o fac alte extensi pentru GMail si Bookmarks. Si nu mi-a luat mai mult de 10 minute sa gasesc o extensie care sa imi placa si care sa vad sus in colt feed-urile la fel ca si mailurile.

Atunci am realizat ca nu prea as mai avea nevoie de pagina de la iGoogle mereu deschisa pe computerele mele. Am aruncat un ochi in ea si am vazut ce continea, Gmail, Contacts, Google Reader, Google Calendar, Google Docs, Curs Valutar (pe care nu-l folosesc niciodata pentru ca intru pe convertor.ro)

M-am uitat sus in coltul cu extensi de la Chrome OS si am vazut GMail, Google Reader iar Contacts le folosesc din insinct ducandu-ma la contul de GMail. Asa ca ce mai lipsea era Google Docs, pentru ca uneori vreau sa deschid repede un document si nu sa intru in site pentru a ajunge la un document si Calendarul (pentru care sunt sigur ca exista o extensie dar il prefer in varianta mare deschis fiind unul din „pin”-urile din browser.

Mi-a luat 10 minute maxim sa gasesc ceva foarte cool si pentru Google Docs dupa care a urmat un-pin si remove pentru pagina iGoogle.

Am ramas cu 3 pin-uri: Calendar, fereastra asta, Haotik Dashboard si TweetDech (care merge mai bine ca pe PC in varianta online) si cu extensile.

Extensile Chrome au ucis pagina de iGoogle care nu-si mai avea rostul. Era o decizie clara de luat doar ca imi pare rau ca nu am luat aceasta decizie mai devreme.

O sa revin intr-un articol separat si cu extensile Google Chrome pe care le folosesc si le am instalate.

One comment

Comments are closed.