Oare finalul e mai aproape decat ne putem da noi seama

Posted by

Suntem 6.5 miliarde de oameni.
In 2050 se extimeaza ca vom fi 9 miliarde de oameni.

Se extimeaza de asemenea ca globul terestru nu poate tine pe el mai mult de 15 miliarde de oameni.

Resursele de petrol sunt pe terminate dar se pare ca si cele de apa incep sa devina o problema.

Alaturi de incalzirea globala apar tot felul de fenomene, primul taifun deasupra europei anul trecu, uragane din ce in ce mai mari in america.

Ceea ce e clar e clar, nimeni nu va face nimic decat cand poate va fi prea tarziu pentru omenire. Padurile vor fi taiate in continuare, numarul de masini care polueaza va creste, populatia de asemenea va creste.

Ce ramane de facut?

Ar trebuii serios sa ne gandim cat mai rapid la constructia unei alte case de vreme ce aceasta se degradeaza pe zi ce trece.

Probabil tot cei cu banii isi vor permite luxul de a cumpara un locusor cald si nepoluat pe un eventual oras interstelar.

Stau si ma intreb daca o fi chiar asa greu de construit asa ceva. Stiu ca pentru baza spatiala internationala au fost implicate o groaza de tari si sume imense de banii si cu toate astea nici macar nu va fi independenta de tera. Adica nu va fi capabila sa sustina singura viata. Nu va avea sere de plante care sa produca oxigen. Si desi pare imensa acest laborator va fi destul de mic pentru a se retrage pe el o mica parte a populatiei.

Oare ce va urma?