Philips: Seara de film animata de tehnologia Ambilight

Posted by

ambilight-philips Aseara, intr-un cadru destul de restrans, am revazut filmul The Dark Knight Rises pe un televizor Philips ULTRA HD de 65 de inch si echipat cu tehnologie ambilight. O tehnologie care imbunatateste experienta vizuala oferita de televizoarele Philips.

Tehnologia ambilight permite prin intermediul unor leduri amplasate pe spatele televizorului proiectarea de culori pe peretele din spatele televizorului, in concordanta cu culorile afisate pe ecranul televizorului. Cu alte cuvinte daca imaginea contine un camp verde si cu cerul albastru deasupra, pe perete zona de sus va fi luminata albastru iar zona de jos va fi luminata cu o culoare galbena. Cred ca se vede foarte bine si in poza atasata.

Mai mult chiar, sistemul se poate lega la o alta tehnologie creata de Philips, si anume, la becurile led Philips Hue. Cu alte cuvinte, poti pune cateva lampi in jurul televizorului si amplifica si mai mult efectul ambilight.

Cred ca un film mai viu colorat sau cu mai putine scene intunecate ar fi pus si mai mult in evidenta tehnologia ambilight, dar chiar si asa, au fost unele cadre in care efectul era deosebit. Oricum, e un pas mic, dar important, pe care il face tehnologia TV. Pentru ca deja nu cred ca mai are cineva probleme legate de claritatea imaginii, sau legate de sunetul unei proiectii video. Cred ca este un inceput timid in directia televiziunii holografice. Deocamdata ies doar culori, apoi vor iesi imaginile, pentru ca in final sa avem parte de o realitate virtuala care inunda intreaga incapere in care noi vizionam filmul.

Nu m-am gandit aseara, dar ma intreb acum, cum ar arata un joc pe un astfel de televizor. Puteam sa pun unul de pe telefon sa vad ce nebunie iese, dar cred ca in cazul jocurilor e si mai tare aceasta tehnologie.

Pentru ca e destul de greu de explicat in cuvinte ce inseamna tehnologia amiblight si mai ales cand e conectata si la un sistem de becuri Philips Hue, va las sa vizionati un clip. Nu inainte insa de a-i multumi lui Dan pentru invitatie.

P.S. Urmariti blogul lui Dan (e link-ul mai sus). O sa aiba un concurs super tare, unde puteti castiga un pachet, Philips Hue Starter Kit, format dintr-un bridge si 3 becuri Philips Hue. O jucarie care ma face si pe mine sa stau cu ochii dupa concurs.

4 comments

  1. Foarte interesant, in viitor fiecare o sa-si faca singur discoteca in sufragerie :))

  2. Cred ca a fost foarte interesanta experienta, mai ales ca nu e un TV mic, plus ca e ultra HD 😀

  3. Videodiscoteca as zice. Si televizorul ala e prea mare pentru casa mea, dar schimbam casa nu e problema. Oricum la cat dau eu drumu la tv nu reteaza sa-mi iau altul.

    Mi-as lua in schimb un proiector ca sa bag direct pe perete filmul. Desi nu prea ma lasa nevasta cand aude ca vreau sa pun ditamai plansa pe peretele ala.

Comments are closed.