Pic, pic, pic… paharul se umple

Posted by

Incet dar sigur, devin tot mai scarbit de Romania, de politicieni, de toate. Incet incet incep sa caut informatii, sa vad daca se poate si alceva sau cum ar fi daca as traii in alta parte.

Eu visez la Suedia, desi cred ca e doar o legenda pentru ca: Iarma mai tot timpul anului, deci frig. Doar cateva ore pe zi cu lumina. Limba e foarte grea, poate chiar mai grea decat germana.

Am cautat ceva informatii pe google despre emigrarea in suedia si nu am gasit mai nimic. Desi sunt ahtiat dupa snowboard, nu stiu daca renuntarea la 4 anotimpuri e o decizie usor de luat.

Apoi am zis sa ma uit si spre alte zari mai albastre. In Canada am un prieten, si sigur faptul ca se vorbeste si engleza e un mare avantaj. Si acolo sunt 8 luni pe luna iarna, dar asta este. Dar e atat de departe si atat de diferit de apropiata europa. In europa desi incerc sa caut locatii interesante nu prea gasesc deloc. De popoarele latine sa nu aud, niste jegosi si nespalati in frunte cu Italieni, Spaniolii si bineinteles Romanii. Franta cred ca e ceva mai curata dar parca nu ma atrage deloc. Germania pare ok dar ploua mult, nici macar nu au munti prea inalti, nu stiu ce sa zic. De asemenea Germana este grea. Austria pare o locatie interesanta din multe puncte de vedere, si parca e si mai aproape de casa. De Grecia sau Cipru nu vreau sa aud, ce drak sa caut acolo in afara de plimbari turistice.

Deci ar ramane Austria, Suedia, Canada.

Voi ce sugestii aveti? Ce idei aveti? Ce ati auzit de la cei plecati pe alte meleaguri?

One comment

  1. Incearca in Elvetia 😉 tocmai au ridicat vizele asa ca … cica poti intra doar cu buletinu … dar din experienta ia pasaportul cu tine 🙂

Comments are closed.