Resurse pentru antreprenori

Posted by

Am vazut zilele trecute la Marta o lista cu resurse utile pentru antreprenori. Asta mi-a dat cumva idei ca ar trebui sa fac si la hub23.ro, o sectiune unde lumea sa poata gasi resurse online pentru afacerea lor, mai ales in conditiile in care eu am colectat de-a lungul anilor in bookmark tot felul de resurse utile atat pentru bloggeri, cat si pentru antreprenori.

Daca vreti sa vedeti lista de recomandari oferite de Marta Usurelu, o puteti gasi la ea in articol (click aici). Eu as adauga aici si tot felul de aplicatii web si tool-uri necesare unui antreprenor aflat la inceput de drum. De exemplu, eu folosesc aproape zilnic un convertor valutar online si m-am invatat atat de tare cu el, incat si daca mi-as construi propriul site de genul acesta (e o solutie tehnica destul de simpla), probabil tot convertorul cu care m-am obisnuit l-as folosi.

Pe langa asta, cred ca as recomanda ceva programe de facturare online gratuite. Stiu ca toata lumea vorbeste de Smart Bill, dar mai sunt si alte solutii pe piata care sunt la fel de eficiente si de bune pentru generarea facturilor. De exemplu, noi in firma folosim propria solutie software bazata pe un soft de facturare de pe afara, pe care l-am adaptat si modificat nevoilor noastre.

De asemenea, sunt o multitudine de CRM-uri gratuite  (in anumite conditii) sau softuri de project management care pot fi folosite cu succes de antreprenorii aflati la inceput de drum. Aici as recomanda clar Asana si Trello, despre care am citit doar review-uri pozitive, eu le-am folosit doar pe perioade scurte de timp, in cadrul altor echipe, dar nu le folosesc in propria firma.

Intorcandu-ma la articolul Martei, ce ziceti, credeti ca ar fi util ca din cand in cand sa prezint diferite unelte sau cursuri utile celor care acum incep sa faca primii pasi pe calea antreprenoriatului si carora cu siguranta le-ar fi utile aceste resurse? Ma gandesc sa le postez aici sub forma unor articole sau sa le structurez sub forma unui e-book pe care sa il puteti downloada.

One comment

  1. Exista motive serioase pentru care Smart Bill este de 10 ani lider de piata cu >50.000 de clienti. Acest lucru nici nu e din intamplare, nici un fapt dat, de genul mamut venit din afara, cucereste tot.
    Un soft care genereaza si stocheaza documente contabile (fara a vorbi de facilitatile mai smart) nu este doar o suma de ferestre unde dai click si iese un PDF si din fericire companiile din Romania inteleg ca acest lucru merita 3.35 euro/luna, cat o pizza in orasele mici din tara.
    Costul cu un programator este de 1500-3500 de euro/luna, iar orice business trebuie sa aiba sens si dpdvd matematic, motiv pentru care zilnic vin utilizatori la Smart Bill care s-au ars in alte parti.
    P.S. pentru firme nou infiintate oferim pana la 12 luni gratuit

Comments are closed.